Cum repari vârfurile despicate

12 iunie 2017   Viață de vedetă

Vârfurile despicate sunt o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor, însă nu reprezintă un factor de alarmare. Acestea sunt destul de inestetice şi deseori trebuie să recurgem la foarfecă pentru a scăpa de ele.

În cazul în care şi tu te confrunţi cu această problemă,există câteva trucuri pe care,dacă le respecţi întocmai,te vor ajuta să scapi de vârfurile despicate,fără sa apelezi la foarfecă.

1. Nu te mai spăla zilnic pe păr.

Nu te sfătuieşte nimeni să stai o săptămână fără să te speli pe păr,dar pentru a reduce vârfurile despicate este recomandat să încerci să-ţi speli părul o dată la câteva zile. Părul tău secretă un ulei natural care are rolul de a-l menţine hidratat şi sănătos,iar când îl speli prea des acest ulei este îndepărtat.

2. Foloseşti o perie de păr greşită. 

O perie de păr prea aspră va duce la despicarea firelor de păr,de aceea este recomandat să alegi una potrivită texturii  firului tău de păr.

3. Aplică mai mult balsam pe vârfuri.

Fiindcă vârfurile necesită o mai mare îngrijire,cantitatea de balsam pe care o aplici pe ele trebuie să fie mai mare.

4. Ai  grijă atunci când îl usuci!

De multe ori avem tendinţa de a brusca părul atunci când îl uscăm,ceea ce duce la apariţia firelor despicate. Pentru a preveni  acest lucru ar trebui doar să evităm acest lucru şi să încercăm să-l înfăşurăm într-un prosop moale.

Citeşte şi:Vârfuri despicate? Încearcă masca de păr cu papaya

5. Aplică doar pe scalp şamponul,nu şi pe lungimea firului de păr.

În momentul în care te clăteşti,şamponul va aluneca pe întreg părul,dar nu-l va afecta aşa cum se întâmplă dacă îl aplici direct pe firul de păr.

6. Evită pe cât posibil placa de păr.

Dacă ai vârfurile despicate,nu vei scăpa prea uşor de ele dacă vei continua să foloseşti placa de păr. Încearcă în schimb să îţi aranjezi părul folosind o perie rotativă cu aer cald,este mai puţin dăunătoare.

Citeşte şi:3 măşti de păr eficiente

Mai multe