Cum să îngrijeşti corect tenul sensibil

14 martie 2016   Viață de vedetă

Tot mai multe persoane au o problemă reală privind sensibilitatea pielii şi acuză frecvent discomfort manifestat prin roşeaţă, furnicături sau chiar arsuri. Când vorbim despre pielea sensibilă, ne referim la pielea reactivă, fragilă sau alergică.

Toate aceste probleme pot apărea odată cu aplicarea de produse cosmetice nepotrivite sau prea agresive,influenţate şi de stres sau consumul de alimente condimentate. Dar să nu uităm şi de factorii de mediu,care influenţează agresiv şi au acţiune dăunătoare asupra pielii. 

Primul pas,poate cel mai important pentru îngrijirea zilnică,este etapă de curăţare a tenului. Trebuie efectuată atât dimineaţă,cât şi seară,pentru a elimina impuritatie provenite din mediul extern,machiaj,toxinele eliminate de piele sau sebum. Produsul demachiant trebuie să aibă un PH de 5,5,care să nu distrugă filmul hidrolipidic al pielii şi care să nu conţină ingrediente petrochimice,săpun,parfum şi formulele pe baza de alcool. 

Al doilea pas,la fel de important,este îngrijirea de după curăţare,ce are că obiectiv să protejeze şi să menţină hidratarea în timpul zilei,iar pe timp de noapte,să hrănească şi să regenereze celulele pielii. 

„Pe lângă ingredientele care menţin hidratarea pielii şi stimulează regenerearea celulară,produsele de îngrijire trebuie să conţină şi ingredinete recomandate pentru îngrijirea acestui tip de piele. Un bun exemplu poate fi extractul de muşeţel,coacăzele negre,uleiul de jojoba sau rodia. Sunt ingredinte care au efect calmant şi reparator,atenuează inflamatiile şi reglează circulaţia periferică. Tototdată,crema de zi ar trebui să conţină factor de protecţie solară,deoarece o piele sensibilă este mai predispusă la înroşiri şi inflamaţii”,spune Diana Marandiuc,trainer Naturys România. 

Nici exfoliantii agresivi nu sunt o alegere sănătoasă pentru tenul sensibil. Mai ales cei sub formă de soluţii,deoarece au moleculă mică. Acestea tinde să penetreze adânc pielea sensibilă şi provoacă reacţii negative. La fel se întâmplă şi în cazul peeling-urilor de tip scrub,deoarece folosesc particule abrazive care pot distruge barieră naturală a pielii.

Mai multe