Cum să scapi de dinţii galbeni
Toate ne dorim să avem un zâmbet perfect cu dinţii albi ca în reclamele de la televizor. Ne întrebăm cum fac de au dantura aşa de albă. Evident, cele mai multe dintre ele sunt supuse unui tratament pentru albire, deoarece aceştia se îngălbenesc în timp din cauza obiceiurilor de zi cu zi.
Aşa cum deja ştim,una dintre principalele cauze care duc la îngălbenirea dinţilor este tutunul,dar şi multe dintre alimentele pe care le consumăm. Acestea atacă smalţul şi devine galben. Este o problemă inestetică. Cum se poate evita?În general,procesul de îngălbenire a dinţilor este unul lent,dar continuu. Se întâmplă atunci când acidul care se găseşte în alimente rămâne în gură şi atacă smalţul. Oamenii mai în vârstă tind să aibă dinţii galbeni mai mult decât tinerii,iar această îngălbenire a dinţilor poate să apară dacă nu ai o dietă sănătoasă.
Iată ce alimente pot afecta albirea dinţilor:
Cafeaua şi ceaiul
Cum ar fi dimineaţa dacă nu ai savura o ceaşcă de cafea? Dar după-amiaza fără o ceaşcă de ceai? Trebuie să ştim că aceste două băuturi sunt cele care au cele mai multe substanţe care fac rău danturii. Motivul este simplu. Cafeaua şi ceaiul sunt cele pe care le consumăm mereu şi de aceea penetrează mai uşor smalţul. Cu toate acestea,nu trebuie eliminate din dieta zilnică,ci consumate cu moderaţie. Încearcă să le combini mereu cu lapte normal sau lapte de soia. Impactul este mai redus.
Vinul roşu
Acesta este un alt duşman al dinţilor. După ce ai băut un pahar cu vin roşu,probabil ai observat că dinţii sunt pătaţi. Cel mai bun remediu pentru îndepărtarea petelor lăsate de vin este consumul moderat. Ştim deja că este sănătos să consumăm un pahar cu vin roşu pe zi. Dar nu uita ca după ce l-ai băut să te speli pe dinţi.
Băuturile carbogazoase
Toate băuturile cu acid,dar în special cola. Este unul dintre cei mai mari duşmani ai dinţilor. Conţine acizi care nu fac deloc bine danturii. Dacă rămân în gură,atacă smalţul şi duc la îngălbenirea dinţilor.
Îngheţata
Un lucru care te-ar putea surprinde,dar îngheţata pe care o mâncăm în perioada de vară,este un alt duşman al dinţilor. Aceasta conţine multe substanţe chimice care-i dau acel gust delicios şi o culoare atractivă,dar care nu fac bine danturii.
Sucurile colorate
Aici mă refer la sucul de mure,coacăze,afine şi cel de sfeclă. Ştim că sunt foarte bune pentru sănătate,dar sunt cele care provoacă îngălbenirea dinţilor. Toate fructele de culoare închisă,chiar şi legumele,cum este roşia,conţine acizi care se infiltrează în dinţi şi provoacă daune.
Iată cum să combaţi dinţii galbeni:
Cel mai potrivit mod prin care poţi combate această problemă este să te speli pe dinţi după ce ai mâncat. De fiecare dată. Când dinţii încep să capete culoarea de galben,înseamnă că este afectat smalţul şi trebuie să aplici un tratament pentru a-l repara. Dacă faci acest lucru,îl protejezi de acizii care se găsesc în mâncare şi care pot penetra în dinţi.
În plus,consumă un măr pe zi. Acesta ajută la întărirea smalţului. La fel de benefică este şi apa. După ce ai mâncat,bea un pahar cu apă. Astfel ajuţi la eliminarea acizilor de pe dinţi.