Cum să-ţi cureţi tenul cu miere

23 februarie 2012   Viață de vedetă

Pe lângă faptul că este un aliment hrănitor şi sănătos, mierea este un ingredient care se găseşte în foarte multe produse de îngrijire corporală.

Mierea are proprietăţi antibacteriene,antiinflamatoare şi are rolul de a hidrata pielea. Printre cele 435 de substanţe nutritive şi curative pe care le conţine,se numără vitaminele B1,B2,B6,B12,enzime,flavonoide,compuşi aromatici şi acizi organici. Aşadar,mierea este numai bună pentru a ţi curăţa cu ea faţa în fiecare zi. Iată cum!

După ce ţi-ai umezit pielea feţei,pentru a deschide porii,foloseşte aproximativ o lingură de miere pe care să o aplici pe ten.

Masează-ţi pielea cu mişcări circulare,insistând asupra zonelor care se usucă cel mai des. Continuă masajul pentru 1-2 minute sau până când mierea devine cleioasă.

Pentru o hidratare profundă,mierea poate fi folosită sub formă de mască. Aceasta poate fi utilizată în mod independent sau în combinaţie cu un ou.

Înainte de a-ţi clăti faţa cu apă din abundenţă,lasă masca să acţioneze timp de 10-12 minute. Clăteşte-ţi bine faţa,pentru a elimina orice urmă de miere rămasă pe faţă. La final,clăteşte-te cu apă rece,pentru a închide porii.

Mai multe