Cum să-ţi speli părul fără şampon

14 martie 2016   Viață de vedetă

De multe ori, şampoanele pe care le folosim ne fac rău scalpului şi facem mătreaţă. Dar ştiai că îţi poţi spăla părul fără a folosi şampon? Înlocuieşte-l cu produse naturale care o să aibă grijă de sănătatea părului.

Părul îşi pierde repede strălucirea şi se îngraşă la fel de repede. Poluarea aerului şi consumul excesiv de grăsimi nocive duc la creşterea numărului de spălari,care pot fi dăunătoare pe termen lung. Acest lucru va duce la deteriorarea stratului protector natural al scalpului. Te poţi spăla pe păr fără a folosi şampon,ci prin utilizarea de produse naturale,cum sunt argila,oţetul sau bicarbonatul de sodiu.

Iată de ce nu trebuie să facem exces de folosirea şamponului:

Conform unor fotografii vechi,femeile care se spălau o dată sau de două ori pe săptămână aveau părul mai frumos,strălucitor şi mai bogat. Astăzi,acesta nu mai arată la fel. Există mai mulţi factori care fac ca părul să se îngraşe mai repede,cum sunt poluarea şi dieta săracă,dar există şi o tendinţă de a curăţa corpul într-un mod excesiv cu produse care sunt mult prea agresive cu pH-ul nostru natural.Cele mai multe şampoane conţin substanţe care distrug în cele din urmă nivelul scalpului,cum sunt parabenii sau sulfatul de sodiu. Este adevărat că putem folosi şampoane naturale sau organice,care nu conţin substanţe nocive,dar unele sunt scumpe.

Iată cum să speli părul fără şampon: Ghassoul sau argila saponiferă

Acest tip de argilă este folosită în ţările arabe pentru piele şi frumuseţea părului. Poate fi găsit sub formă de pulbere sau tablete mici,pe care le amesteci cu un pic de apă fierbinte,care o să se transforme într-o pastă cremoasă. Amestecul îl foloseşti la fel ca pe şampon,masând uşor pielea capului,lăsând-o să acţioneze 2-3 minute înainte de a clăti cu apă caldă.

Marele avantaj al acestei argile este că acţionează ca un reglator de sebum,motiv pentru care este recomandat pentru toate tipurile de păr,deoarece nu-l va lăsa uscat,şi nici gras. În plus,curăţă părul,şi îi permite sebumului să se regleze,astfel încât să scadă după mai multe spălări.

Bicarbonatul de sodiu

Acesta este un produs folosit în mai multe scopuri. Poate fi folosit pentru curăţarea părului,dar trebuie să urmăm nişte paşi.

O lingură de bicarbonat o să-l diluăm într-un pahar cu apă caldă. Apoi aplicăm lichidul pe rădăcinile scalpului,doar pe scalp,pentru a evita uscarea. Putem face acest lucru cu ajutorul unui picurător. Masăm bine şi clătim cu apă caldă.

Oţetul de mere

Oţetul este un alt produs miraculos folosit cu frecvenţă în remedii de sănătate şi în frumuseţe încă din cele mai vechi timpuri. Acesta acţionează ca un balsam,care lasă părul moale şi strălucitor.

Amestecă trei sferturi de cană de apă,cu un sfert de cană de oţet de cidru de mere,amestec pe care-l aplici pe păr după ce este spălat. Masează câteva minute,după care clăteşti cu apă caldă. Poţi adăuga ulei esenţial pentru a îmbunătăţi mirosul,deşi părul nu va mirosi a oţet după ce-l vei spăla.

Amidonul de porumb

Amidonul de porumb este un tip de făină pe care-l putem folosi ca şampon uscat. Nu este un produs de curăţare cu care se poate spăla părul,dar este util atunci când nu ne putem spăla părul şi avem nevoie de ceva pentru a-l face să arate mai bine prin îndepărtarea de grăsime sau de murdărie.

Pentru a-l putea utiliza în mod corect,aplică în mod direct aproximativ o linguriţă de amidon de porumb pe pielea capului,masând,şi apoi,îl piepteni pentru a elimina orice exces,ceea ce face aspectul nostru de păr mai puţin gras.

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe