Cum să tratezi buzele uscate
Buzele uscate. Iarna, vara, atunci când se schimbă anotimpurile, ne confruntăm cu uscarea buzelor. Măcar o dată te-ai confruntat cu această problemă. Ceea ce nu ne place este că se vindecă greu, trecând chiar şi o săptămână, chiar dacă te dai mereu cu balsam.
Cauza care duce la uscarea şi crăparea buzelor este deshidratarea,aşa că trebuie să bem suficientă apă pantru ca corpul să fie hidratat. Ca să protejăm buzele trebuie să aplicăm balsam de buze mereu ca să le hidratăm,pe lângă consumul de apă.
Sfaturi pentru tratarea buzelor uscate şi crăpate:
1. Încearcă să bei apă caldă la fiecare 15-20 de minute pe zi. Apa caldă ajută la dilatarea sistemului circulator,şi astfel umezeala ajunge în ţesuturi.2. Dacă dieta pe care o urmezi nu este bogată în vitamine şi minerale,atunci încearcă să consumi mai multe fructe şi legume pentru ca organismul să beneficieze de substanţele nutritive necesare. O să vezi cum în doar câteva zile buzele îşi vor reveni.3. Alege balsamuri de buze pe bază de unt de cacao,care este non-toxic şi este un hidratant natural.4. Stai departe de balsamuri de buze care conţin fenol şi camfor,multe dintre acestea le conţin. Aceste două substanţe sunt puternic antiseptice,care ar putea duce la uscarea buzelor.5. Îţi poţi face propriul balsam de buze.
Reţeta balsamului de buze
-2 linguri de ceară de miere
-ulei esenţial
-câteva picături de miere
Mai întâi ne trebuie 2 linguri de ceară de albine,care este principalul ingredient dintr-un balsam. Apoi adaugă ulei,poate fi ulei de măsline extra-virgin,ulei de jojoba,ulei de ricin sau ulei de nucă de cocos.
Topeşte ceara de albine şi amestec-o cu uleiul. Topirea se face prin bain-marie. După ce aceste două ingrediente sunt topite,laşi amestecul să se răcească un timp. Atunci când observi că a început să se întărească,adaugi mierea şi uleiul esenţial.
Adaugă doar câteva picături de miere. În caz contrar,poate deveni prea lipicios. Ingredientul final este uleiul esenţial care va face balsamul să miroase minunat. Alege orice aromă îţi place. Portocală,migdală,vanilie,cafea,mentă,câteva picături sunt suficiente. Pui amestecul într-un vas şi îl laşi să se răcească foarte bine.
Când ajungi la pasul în care trebuie să adaugi uleiul esenţial,adaugă 16 picături de ulei de lemn de santal pentru umiditate sau 30 de picături de lavandă pentru a reduce inflamaţia şi roşeaţa.