Cum scapi de bărbia dublă?

15 ianuarie 2013   Viață de vedetă

Aşa numitul aspect de bărbie dublă este un fenomen destul de neplăcut provocat de diverşi factori. Însă uneori, surprinzător, predispoziţia către bărbia dublă este moştenită sau dobândită ca rezultat al dormitului pe perne înalte sau de a citi culcat. Iată cum o poţi corecta!

Ce este mai exact bărbia dublă ?

Bărbia dublă poate fi un pliu de piele plin cu grăsime. Aceasta apare mai frecvent la oamenii mai ”plinuţi”,dar nu numai. Mai apare la persoane cu bărbia mică sau situată mai înapoi decât ar trebui.

Cu alte cuvinte,avem două situaţii:fie grăsimea în exces întinde pielea bărbiei prea mult,fie bărbia prea mică şi înapoi creează falsa impresie de exces în piele.

Cum corectăm bărbia dublă ?

”În cazul excesului de grăsime,se poate apela la o lipoaspiraţie facială ce constă în extragerea surplusului adipos. Procedura se poate efectua sub anestezie locală sau generală,de cele mai multe ori sub anestezie generală.

La persoanele tinere,pielea nu trebuie excizată pentru că se retrage după lipoaspiraţia zonei”,ne spune chirurgul estetician dr. Călin Doboş.

La acestă intervenţie medicul foloseşte nişte canule fine care sunt conectate la un sistem vacumatic. La fel de bine se poate utiliza şi laserul pentru a elimina surplusul de grăsime.

Uneori,pentru a obţine rezultate foarte bune,se poate recurge şi la o tehnică de reîntinerire,cum ar fi liftingul facial.

Ca urmare a intervenţiei se va obţine un contur mai bun al mandibulei,linia bărbiei va fi accentuată,iar gâtul se va îngusta căpătând un aspect mai tânăr şi mai lung.

Bine de ştiut înainte de operaţie

Investigaţiile necesare pentru intervenţia de corectare a bărbiei duble sunt:hemograma (numărul de globule albe şi roşii),coagulograma,glicemia,ureea,VSH-ul,transaminazele,bilirubinemia,electrocardiograma şi măsurarea tensiunii arteriale.

Înainte cu 10 zile de intervenţie trebuie să întrerupeţi orice tratament antiinflamator sau anticoagulant ori medicamente care conţin acid acetilsalicilic. În ziua de dinaintea operaţiei este recomandată o alimentaţie uşoară,iar cu 6 ore înainte de intervenţie nu mâncaţi şi nu beţi nimic.

În primele 2 zile după operaţie este recomandat să dormiţi doar pe spate pentru a preveni formarea unei tumefacţii sau a unei contuzii postoperatorii. Suturile se îndepărtează în mod obişnuit la 12-14 zile după operaţie.

Disconfortul local se poate reduce prin medicaţie antialgică indicată de medicul chirurg şi anestezist.

Mai multe