Cum scapi de punctele negre

14 februarie 2016   Viață de vedetă

Apar în special pe frunte, nas şi bărbie. Chiar dacă nu reprezintă o problemă gravă de sănătate, punctele negre sunt inestetice, mai ales în cazul tenului foarte deschis, pentru că nu pot fi mascate cu fond de ten şi corector.

Punctele negre apar nu sunt altceva decât pori dilataţi plini cu sebum. La contactul cu aerul,sebumul se oxidează,rezultând o culoare închisă. Pentru că odată cu trecerea timpului punctele negre se întăresc şi sunt mult mai greu de scos,este bine să iei măsuri din vreme.

Bulină

Punctele negre se dezvoltă mai ales atunci când pielea produce mult sebum.

Aplică o mască eficientă cu albuş

Bogat în substanţe nutritive,albuşul are proprietatea de a „strânge“ porii temporar,reducând astfel şansele apariţiei punctelor negre viitoare. În plus,le va elimina pe cele pe care le ai deja.

Bate spumă un albuş,după care întinde,în strat subţire,o parte din el pe faţa curată şi uscată. Pune un şerveţel peste faţă,apoi aplică al doilea strat de albuş. După 10-15 minute,îndepărtează şerveţelul şi spală-te pe faţă cu apă călduţă din abundenţă. La final,tamponează tenul cu un prosop curat. Apelează la acest tratament de două ori pe săptămână.

Baia cu aburi face minuni

Pune într-un vas cu ​​apă fierbinte o mână de flori uscate de muşeţel sau două plicuri de ceai. Acoperă capul cu un prosop şi stai deasupra apei 15 minute,pentru ca pielea să se înmoaie şi porii să se deschidă. Dacă aburul este prea fierbinte,fă pauze,pentru a nu te opări. La final,clăteşte-te cu apă rece şi tamponează cu un prosop moale. Hidrateazătenul şi repetă procedeul o dată pe săptămână.

Tratamentul cu lapte şi miere curăţă tenul

Laptele conţine acid lactic,care hidratează pielea iar mierea are proprietăţi antibacteriene. Combinate,acestea îndepărtează cu succes punctele negre. Pune într-un bol o lingură de miere şi una de lapte şi topeşte amestecul pe baie de aburi,până când obţii o pastă moale. Întinde compoziţia pe piele şi acoperă cu o bucată de pânză de bumbac. Lasă amestecul să acţioneze 10-15 minute,după care spală cu apă caldă din abundenţă.

Foloseşte suc de lămâie

Stoarce o lămâie şi cu o dischetă demachiantă aplică sucul pe faţă,pe zonele afectate,înainte de culcare. Dimineaţa,clăteşte cu apă călduţă,după care foloseşte o cremă hidratantă. Poţi păstra lichidul rămas la frigider,şapte zile.

Info

Sucul de lămâie poate face pielea sensibilă la soare. De aceea,apelează la acest tratament doar în anotimpul rece. În cazul în care pielea ta este deja sensibilă,înainte de utilizare,diluează sucul de lămâie cu apă.

Fă gomaj cu bicarbonat de sodiu şi apă

Pune o lingură de bicarbonat de sodiu în puţină apă. Omogenizează bine ingredientele,până când se formează o pastă lipicioasă. Întinde masca pe tenprin mişcări circulare,apoi,după 10-15 minute,îndepărteaz-o cu apă caldă din abundenţă. La final,tamponează cu un prosop curat. Fă acest tratament doar o dată pe săptămână,întrucât bicarbonatul de sodium are un pH ridicat,ce usucă foarte tare pielea.

Idei Click! pentru femei

Ca să previi punctele negre…

… exfoliază delicat faţa,o dată pe săptămână. În caz contar,tenul va produce mult sebum,ceea ce înseamnă că punctele negre au mari şanse să apară din nou.

… spală-te pe faţă de două ori pe zi.

… o dată la 14 zile,apelează la o baie cu aburi.      

… şterge-ţi faţa cu hârtie absorbantă pe parcursul zilei,pentru a elimina excesul de sebum.

Mai multe