Cum te demachiezi corect

17 aprilie 2016   Viață de vedetă

Sigur ţi s-a întâmplat să adormi fără să te demachiezi. Pe termen lung, acest obicei nu este benefic pentru piele. Praful, impurităţile şi ingredientele din cosmetice agresează pielea şi te poţi alege cu tot felul de probleme, de la coşuri până la dermatite

Ca să ai un ten sănătos,catifelat şi luminos,cel mai important pas în ritualul de îngrijire îl reprezintă demachierea. Nu durează mult,în câteva minute poţi îndepărta fardurile,excesul de sebum şi reziduurile acumulate,iar pielea ta va putea respira mai bine prin toţi porii.

Alege produsul potrivit tenului tău

În comerţ există o mulţime de produse de curăţare,precum laptele demachiant,spuma de curăţare şi gelul de curăţare,apa micelară,loţiunile şi şerveţele demachiante.Verifică eticheta produselor şi evită-le pe cele cu substanţe care îţi pot provoca alergii şi iritaţii. De asemenea,alege demachiantul în funcţie de ce produse de machiaj foloseşti.

Spre exemplu,dacă preferi cosmeticele rezistente la transfer,ai nevoie de ingrediente cu putere mai mare de degresare,cum sunt produsele bifazice,pe bază de ulei. Când începi curăţarea tenului,ia în calcul zonele cu mai mult machiaj:ochii,buzele,sprâncenele.

Primul pas:demachierea ochilor

Eviţi întinderea rimelului pe zona de sub ochi acoperind pielea cu o dischetă de bumbac,împăturită în două. Foloseşte apoi o altă dischetă,îmbibată în demachiant,şi curăţă ochiul. Nu presa,aşteaptă să se dizolve cosmeticele şi şterge pielea cu mişcări de sus în jos.

Zona din jurul ochilor este mai sensibilă,aşa că e bine să alegi un produs special,cu textură uşoară şi care nu irită. În ceea ce priveşte fardul,începe demachierea îndepărtându-l din interiorul ochiului spre exterior. După ce cureţi şi sprâncenele,masează pielea din jur cu mişcări circulare,până când rămâne curată discheta. Astfel,vei stimula şi circulaţia sângelui la nivel ocular.

Al doilea pas:curăţă buzele şi faţa

Dacă ai folosit un ruj rezistent la transfer,care promite să-şi păstreze culoarea pe buze timp de mai multe ore,este indicat să utilizezi pentru demachiere un produs bifazic. Foloseşte dischetele dinspre exterior spre interior,ca să nu te murdăreşti pe obraji.

Pentru ten,foloseşte demachiant tip loţiune,pe care îl poţi aplica şi cu degetele,cu condiţia să te speli bine pe mâini. Masează cu mişcări circulare,să se cureţe pielea,apoi cu ajutorul unor dischete umede şterge uşor machiajul. Nu uita de gât şi decolteu.

Pont!

Chiar dacă nu te machiezi,este foarte important să-ţi cureţi pielea seara. Vei înlătura de pe faţă praful şi transpiraţia care s-au depus în timpul zilei. Cu o loţiune micelară sau cu o spumă demachiantă,care nu încarcă pielea,vei reuşi să-ţi menţii tenul sănătos şi strălucitor.

La ce riscuri te expui dacă nu cureţi tenul

Ai uitat o dată să te demachiezi? Nu este o tragedie. Dacă,însă,acesta devine un obicei,pielea ta va avea de suferit. Şi asta chiar dacă foloseşti produse de bună calitate. Indiferent că sunt fabricate din ingrediente naturale sau nu,produsele cosmetice atrag impurităţile,umezeala şi praful formează blocaje ale porilor,care duc la apariţia coşurilor.

În plus,gesturile aparent inofensive,cum este atinsul feţei cu mâna,adesea murdară,nu sunt deloc benefice petru piele. Dacă nu te demachiezi în fiecare zi,porii închişi şi încărcaţi vor favoriza apariţia infecţiilor,iar tenul va deveni uscat.

Idei Click! pentru femei

După ce te demachiezi,dacă îţi doreşti să ai tenul suplu şi tonifiat,aplică pe faţă o loţiune tonică,fără alcool,ca să nu fie afectat pH–ul pielii.

La finalul demachierii,clăteşte-ţi faţa cu multă apă rece,pentru a curăţa grăsimea lăsată de demachiant. Asta dacă ai optat pentru unul bifazic,de exemplu.

Dacă ai timp,demachiază-te şi dimineaţa,nu doar seara,deoarece şi noaptea pielea secretă sebum,care trebuie îndepărtat.

Mai multe