Declaraţii sfâşietoare ale fiului lui Leo Iorga în ziua înmormântării: “Ne-am strâns mâna şi mi-a zâmbit. Au fost ultimele clipe în viaţă”

5 noiembrie 2019   Viață de vedetă

“După ani şi ani” de suferinţă, Leo Iorga a plecat dintre noi. Timp de aproape un deceniu s-a luptat cu cancerul, s-a operat pe creier, nu a renunţat la scenă, dar în final boala l-a învins. A murit la 54 de ani, lăsând în urmă o familie îndurerată, prieteni care au venit să-şi ia rămas bun de la căpătâiul artistului şi sute de mii de fani pe care i-a cucerit de-a lungul vremii cu vocea sa inconfundabilă.

Leo Iorga a fost solistul trupei Compact, iar glasul său a răsunat pe piese nemuritoare ale rock-ului românesc, precum “După ani şi ani” sau “Un alt început”.

Fiul său cel mare, Paul Iorga, a făcut declaraţii sfâşietoare, povestind cum şi-a strâns tatăl de mână, i-a zâmbit şi l-a lăsat liniştit în spital. Acelea au fost ultimele clipe din viaţa tatălui său.

Citeşte şi: Leo Iorga, solistul trupei Compact, a murit la 54 de ani. De opt ani suferea de cancer

„Tata m-a ajutat foarte mult, mai mult decât ca artist. Şi m-a încurajat să fac ceea ce îmi doresc. Era normal, dacă el a făcut muzică, să fac şi eu. Nu regret nimic, că n-am apucat să îmi iau la revedere de la tatăl meu, pentru că ultima amintire cu el a fost foarte plăcută şi cumva mi-am luat la revedere în cel mai plăcut mod. L-am lăsat să doarmă liniştit după ce am plecat de la spital. Ne-am strâns mâna şi au fost nişte momente bucuroase şi fericite pentru el. A murit liniştit şi asta a fost cel mai bun lucru. Şi mă bucur că nu a mai suferit aşa, ca în ultima vreme, că au fost câteva luni foarte grele. (...) Cred că ăsta este parcursul normal. Doar corpul a rămas fără spirit.” a spus Paul Iorga la Antena Stars.

Leo Iorga a fost înmormântat la Cimitrul Bellu

Leo Iorga a fost condus pe ultimul drum şi înmormântat la cimitirul Bellu, acolo unde îşi va odihni somnul de veci. Nimeni şi nimic nu l-a putut ţine departe de scenă, deşi a trecut prin multe intervenţii chirurgicale şi tratamente chinuitoare, pe care le-a suportat cu încredere şi curaj.

"Cât mă va ţine Dumnezeu pe pământ vreau să cânt", spunea Leo. "Şi aşa a făcut. Nu l-a interesat că urcă pe scenă sprijinit în cârjă, nici că trebuie să stea pe scaun când cântă. El a trăit, în ultimii ani, pentru muzică şi pentru publicul care îl iubea şi pe care îl iubea. Acum vocea lui a tăcut...Drum bun printre îngeri, Leo! Acum le poţi cânta şi lor", au spus fiii lui, Eduard şi Paul Iorga.

Mai multe