Demachiantul potrivit pentru tipul tău de piele

14 mai 2017   Viață de vedetă

Când vorbim despre curăţarea pielii, paleta de opţiuni este largă. Alegerea demachiantului potrivit nu ţine de preţul lui, ci de tipul tău de piele, aşa că-ţi venim în ajutor cu un ghid rapid.

Pe parcursul zilei,poluarea,particulele de praf,sebumul,machiajul şi impurităţile încarcă tenul. El se iritează,se deshidratează,devine sensibil. De aceea,este important ca înainte de culcare să nu uiţi să te demachiezi. Şi dimineaţa trebuie să-ţi cureţi bine tenul. Aşa sunt eliminate celulele moarte de la suprafaţa pielii şi sebumul acumulat în timpul nopţii. În caz contrar,porii se încarcă,iar în timp poate apărea acneea.

Lapte demachiant,pentru pielea uscată

Produsul este indicat celor cu tenul normal sau uscat,care nu prezintă probleme deosebite,precum puncte negre sau coşuri. El înlătură machiajul şi impurităţile şi menţine tenul hidratat. Este recomandat să-l foloseşti de două ori pe zi:dimineaţa,pentru a revigora tenul,şi seara,pentru a curăţa pielea de murdărie. Este mai eficient dacă turnăm puţin produs în palme şi apoi masăm faţa cu el. Mizează pe un lapte demachiant care are ca ingrediente ulei de măsline,glicerină,unt de nucă de cocos sau acid hialuronic.

Citeşte şi:Cum să foloseşti uleiul de migdale ca demachiant

Apa micelară,pentru pielea sensibilă

Este o opţiune blândă,potrivită pentru toate tipurile de piele,în special pentru cea sensibilă,care are tendinţa de a se înroşi. Produsul calmează pielea iritată datorită micelelor,molecule mici care plutesc în apă şi captează urmele de sebum şi alte impurităţi. După folosire,apa micelară nu lasă o peliculă uleioasă pe ten şi nici nu necesită clătire.

Demachiantul cu ulei,pentru machiaj rezistent 

Acest produs elimină cu succes machiajul rezistent la apă. Conţine ingrediente care nu irită pielea,fiind conceput pentru o curăţare eficientă şi delicată a ochilor şi a buzelor. După utilizare,nu uita să clăteşti cu apă din abundenţă.

Gel de curăţare,pentru tenul gras

Echilibrează producţia de sebum şi,după folosire,lasă pielea curată şi catifelată. Deoarece poate deshidrata,nu este recomandat celor cu tenul uscat. Optează pentru un produs care are în compoziţie ingrediente naturale ce ţin sub control sebumul,cum sunt rozmarinul şi levănţica.

Spumă de faţă,pentru tenul mixt

Curăţă în profunzime pielea,fiind destinată tenului mixt. Spuma demachiantă nu usucă tenul şi nici nu-l irită,şi reglează cantitatea de exces de sebum de la nivelul feţei.

Citeşte şi:Reţete de demachiante naturale pentru pielea uscată

Şerveţelele demachiante,bune oricând

Sunt foarte practice,putând fi folosite oricând şi oriunde. Se găsesc în mai multe variante,fiind destinate tuturor tipurilor de ten. Sunt ideale pe termen scurt,în călătorii sau când eşti pe fugă. Pentru că nu asigură o curăţare temeinică a tenului,trebuie folosite ocazional.

Etapele unei demachieri corecte

Înainte de a te demachia,spală-te pe mâini. Pe o dischetă demachiantăpune câteva picături de lapte,gel sau apă micelară şi începe să-ţi cureţi tenul,începând cu buzele. Dacă foloseşti spumă demachiantă,întinde produsul direct pe faţă. Mişcările trebuie să fie delicate şi să nu agreseze tegumentul. Fardurile de pleoape şi rimelul se îndepărtează ţinând,câteva secunde,pe fiecare pleoapă,o dischetă îmbibată în soluţie. Nu presa,aşteaptă să se dizolve cosmeticele şi şterge pielea de sus în jos. Continuă să demachiezi şi restul feţei,prin mişcări în sensul acelor de ceasornic. Aşa stimulezi circulaţia sângelui de la nivelul feţei şi eviţi iritarea pielii. Nu uita să cureţi şi gâtul şi decolteul. La final,clăteşte cu apă călduţă din abundenţă şi aplică o cremă hidratantă.

Mai multe