Deodorante naturale pe care merită să le încerci

11 iulie 2015   Viață de vedetă

Multe dintre antiperspirantele şi deodorantele pe care le găseşti de cumpărat conţin parabeni, alcool şi alte substanţe care, în timp, pot afecta organismul. De aceea, îţi propunem câteva alternative naturale, extrem de eficiente.

Ulei din arbore de ceai

Amestecă 2 picături de ulei din arbore de ceai cu 2 linguri de apă. Acest amestec are proprietăţi antispectice şi antibacteriene,motive pentru care poate fi folosit ca deodorant natural.

Oţet din cidru de mere

Înmoaie o dischetă demachiantă în oţet din cidru de mere,după care şterge-te cu ea la subraţ. Pe lângă faptul că are proprietăţi antibacteriene,oţetul din cidru de mere ţine sub control transpiraţia şi reglează pH-ul pielii,prevenind astfel apariţia mirosului neplăcut.

Uleiuri esenţiale

Aplică 2-3 picături de uleiuri esenţiale precum cel de lavandă sau de mentă în zonele problematice (axilă,tălpi etc.) pentru a distruge bacteriile care duc la apariţia transpiraţiei urât mirositoare.

Ulei extravirgin de cocos

Acidul lauric din compoziţia acestui tip de ulei distruge bacteriile care favorizează apariţia mirosurilor neplăcute.

Bicarbonat de sodiu şi lămâie

Bicarbonatul de sodiu elimină mirosul neplăcut al pielii,întrucât distruge bacteriile care favorizează apariţia acestei probleme,în timp ce lămâia oferă un miros plăcut şi reglează pH-ul pielii.

Mai multe