Descoperă efectele afinelor pentru ten!

27 iulie 2015   Viață de vedetă

Te gândeai că aceste fructe micuţe sunt destinate strict consumului, pe întreaga perioadă a verii? Află că din ele îţi mai poţi face şi o mască perfectă pentru tenul tău. Iată cum!

Acidul din aceste fructe acţionează ca un exfoliant,iar vitaminele A şi C sporesc producţia de colagen. Afinele luptă împotriva radicalilor liberi, care pot cauza riduri, şi menţin pielea hidratată.

Masca din afine antiîmbătrânire

Înainte de a aplica masca pe faţă, află dacă aceasta tolerează ingredientele. Testează pe o porţiune de piele, eventual pe unul din braţe, pentru că aici derma este mai sensibilă.

Spală-ţi faţa pentru a înlătura murdăria sau urmele de machiaj şi las-o să se usuce complet. Preferabil ar fi să te îmbraci într-un tricou de casă, mai vechi, pentru că afinele pătează!

Aplică masca pe faţă, începând de la bărbie în sus,având grijă să eviţi zona ochilor. Relaxează-te pentru aproximativ 15 minute înainte să o îndepărtezi cu puţină apă călduţă.

Ingrediente:

1 cană cu afine proaspete1 cană de struguri negri fără sâmburi2 linguriţe suc ​​de grapefruit1 plic de gelatină, nearomată

Clăteşte afinele şi strugurii,şi adaugă toate ingredientele într-un blender. Fă din ele un piure. Acoperă amestecul şi pune-l în frigider pentru 35-45 de minute,pentru a căpăta consistenţă. Scoate-l şi lasă-l să stea la temperatura camerei timp de 10 minute. Aplică compoziţia pe pielea curată. Găseşte un loc şi relaxează-te preţ de 15 minute.

Mai multe