Designerul Thierry Mugler, fost balerin de succes: „Dansul mi-a deschis un alt univers“

24 ianuarie 2022   Viață de vedetă

Născut pe 21 decembrie 1948, creatorul de modă francez Thierry Mugler, care a îmbrăcat staruri precum Lady Gaga, Beyonce şi Kim Kardashian, a încetat din viaţă la 73 de ani, pe 23 ianuarie 2022.

Legendarul designer, care şi-a lansat brandul fashion în anii ’70, a suferit numeroase răni serioase în ultimii ani – cauzate de un accident auto şi altul petrecut la sala de sport, care l-au lăsat aproape desfigurat – însă nu acestea i-au pricinuit moartea.

De fapt, încă nu se ştie cauza oficială a decesului acestuia, nu se pot face decât presupuneri în momentul de faţă. Până să aflăm ce i-a curmat viaţa talentatului designer, să ne aruncăm privirea spre viaţa acestuia, spre primii lui ani care au avut un impact major asupra alegerilor luate de Thierry Mugler de-a lungul carierei sale de mare succes!

“Mi-am reconstruit faţa după ce au suferit un accident grav la sala de fitness, care m-a desfigurat pur şi simplu”, a declarat acesta în 2007. “După care a venit vremea să-mi propun să rearanjez lucrurile, să mă refac şi să merg mai departe cu schimbarea aspectului meu”, a ţinut regretatul designer să precizeze.

A apelat neîncetat la operaţiile estetice, mai ales după ce şi-a distrus nasul într-un accident auto crunt petrecut în 2019. Mugler a luat o bucăţică de os din şoldul său pe care şi l-a implantat în bărbie, după care a finisat totul cu silicon.

“Mi-am dorit ca faţa mea să reprezinte progresul, pentru că, după ani întregi în care eram acest dansator subţirel şi plin de farmec, mi-am propus să devin un războinic”, a explicat francezul. “Am făcut atâtea la viaţa mea. Am luptat atât. Sunt un supererou, aşa că e de la sine înţeles să am şi un chip de supererou”, a continuat acesta explicaţiile.

Realizările lui profesionale sunt binecunoscute, creaţiile lui vestimentare şi parfumurile pe care le-a lansat vorbesc de la sine. Ceea ce e mai puţin cunoscut e faptul că designerul s-a antrenat ca dansator clasic încă de la vârsta de 9 ani. Iar, la 14 ani, făcea deja parte dintr-o trupă de balet, urcând pe scenă pentru a susţine spectacole.  

“Ştiu ce înseamnă să fii singur…”, a dezvăluit în timpul unui interviu oferit revistei Vogue în 2019. “Am avut o copilărie dificilă şi am fost foarte singur ani şi ani la rând. Priveam către staruri pentru că, pentru mine, era noua realitate. Vedeam ceva nou, diferit şi frumos la ele…”, a continuat Thierry.

“Când am început să dansez, mi s-a deschis un alt univers. Era un ajutor incredibil, fantastic pentru că era magic”, a adăugat Mugler. “Scena era făcută pentru mine. Dar, după frumuseţea de-a mă afla în lumina reflectoarelor, de-a fi aplaudat pe scenă, se trăgea cortina şi toată lumea avea pe cineva în culise, care să-l aştepte, numai pe mine nu mă aştepta nimeni. Niciodată. Am trăit ani şi ani la rând în singurătate”, a mărturisit regretatul designer.

După ce şi-a încheiat cariera de balerin, Thierry Mugler a devenit designer, parfumier, fotograf şi director artistic. În 2002, a părăsit lumea modei şi a început să-şi transforme trupul. “Schimbările fizice reprezintă întoarcerea la sine, sunt reparaţii şi reconstrucţii esenţiale”, a conchis acesta.

Thierry Mugler a intrat în istoria modei ca fiind primul designer care a produs prezentări de modă dramatice, absolut spectaculoase, înaintea lui Alexander McQueen şi a lui Marc Jacobs. Iar vedete precum David Bowie, Diana Ross, Ivana Trump, Celine Dion, Beyonce şi Lady Gaga au apreciat din plin talentul şi viziunea acestuia, purtându-i creaţiile extravagante.

Foto - Instagram

Mai multe