Despre epilare: adevărat sau fals? Listă cu mituri şi info utile
Fie că e vorba de axile, mâini sau picioare, ai la-ndemână numeroase metode de îndepărtare a părului nedorit. Pentru că există umeroase mituri despre epilare, este bine să ştii care este diferenţa dintre diferitele tehnici.
Mituri despre epilare - Epilarea cu lama de ras îngroaşă şi îndeseşte firul de păr
Fals:Părul de pe corp este subţire şi are forma conică,ceea ce-l face moale la atingere. La câteva zile după epilarea cu lama de ras el se simte mai gros,dar structura lui nu se schimbă şi nici nu se înmulţeşte pentru că numărul foliculilor piloşi („sacii“ din care cresc firele) rămâne acelaşi. Pentru o epilare ca la carte,exfoliază pielea înainte de procedeu,pentru îndepărtarea celulelor moarte. Astfel,lama de ras îşi va face bine treaba,iar la final vei avea o piele catifelată.
Mituri despre epilare - Pielea se irită când foloseşti lama de ras
De regulă,epilarea cu lama de ras nu provoacă iritaţii ale pielii şi nici nu usucă ţesutul dacă în timpul procedurii nu se exercită o presiune prea mare. Important este ca lama să fie folosită doar în direcţia creşterii firelor de păr,pentru a evita ca zona să se înroşească şi să crească fire sub piele. Este bine ca atunci când te epilezi cu lama de ras să nu faci asta pe pielea uscată,ci umedă. Dacă te epilezi la duş,ai grijă ca apa să nu fie fierbinte,pentru ca pielea să nu se usuce. După epilare foloseşte o cremă hidratantă,care să conţină muşeţel sau aloe vera.
Epilarea cu ceară poate dura până la o lună
Adevărat:Epilarea cu ceară este o metodă prin care se îndepărtează părul nedorit în proporţie de 90%. Spre deosebire de epilarea cu lama de ras sau cu crema depilatoare,ea rezistă timp îndelungat,pentru că smulge părul din rădăcină. Un alt avantaj al acestei metode este că face părul să crească mai greu.
Mituri despre epilare - Este bine să laşi crema depilatoare să acţioneze mai mult decât trebuie
Ingredientele din cremele depilatoare pot provoca inflamaţii severe,înroşirea pielii,mâncărimi şi erupţii cutanate dacă nu este respectat timpul de îndepărtare. În plus,creşte riscul dezvoltării dermatitei de contact iritante şi chiar să te alegi cu arsuri uşoare.
Epilarea cu ceară doare întotdeauna
Nu există nicio modalitate de a scăpa în totalitate de suferinţa asociată cu epilarea cu ceară,dar există câteva soluţii prin care o poţi suporta mai uşor. De exemplu,epilează-te la una-două zile după menstruaţie,când organismul nu mai este atât de sensibili la durere. Pentru atenuarea disconfortului,poţi folosi înainte de operaţiune o cremă sau o loţiune cu proprietăţi calmante. Specialiştii recomandă limitarea consumului de alimente şi băuturi stimulente,cum sunt alcoolul sau cofeina,căci strâng porii,ceea ce face ca îndepărtarea firelor de păr să fie dureroasă.
Ce trebuie să ştii despre epilare - Cremele parfumate trebuie evitate după epilare
Folosirea acestor produse blochează porii,ducând la iritaţii şi pete roşii. Un gel cu aloe vera este o opţiune excelentă pentru a calma zona epilată. Pentru a trata eventuala roşeaţă,aplică o cremă pe bază de acid salicilic. În felul acesta,împiedici şi ca firele de păr să crească sub piele.
Mituri despre epilare - Tratamentele cu laser te scapă definitiv de părul nedorit
Astfel de metode necesită în jur de 12 şedinţe,pot fi dureroase şi elimină doar firele mai închise la culoare. Întrucât
implică utilizarea căldurii pentru a arde foliculii de păr,există riscul să te alegi cu arsuri. Mai mult,chiar dacă firele de păr sunt arse,nu înseamnă că ele vor dispărea pentru totdeauna. Eficacitatea acestui tratament variază foarte mult de la o persoană la alta,iar rezultatele nu sunt permanente. De asemenea,părul poate să crească pe alocuri,în mai puţin de o lună.
Trucul Click! pentru femei
Evită să te epilezi înainte să stai la soare,pentru a nu te alege cu pete roşii.
Mituri despre epilare - Epilarea cu ceară se potriveşte oricui
Chiar dacă este o opţiune la-ndemână şi ieftină,
nu este indicată pentru toate persoanele. Ea nu este recomandată celor care au varice,deoarece poate provoca spargerea vaselor de sânge.
Epilarea cu aparatul electric,procedeu de durată
Ţine între trei şi şase săptămâni,însă nu puţine sunt femeile care spun pas acestei metode de îndepărtare a părului nedorit. În primul rând,pentru că este costisitoare,iar în al doilea rând,este foarte dureroasă,chiar dacă firele cresc apoi mai greu şi în unele porţiuni dispar. Unul dintre dezavantajele acestei metode de îndepărtare a părului este că poate duce la inflamarea folicului de păr.
Idei Click! pentru femei despre epilare
Când te epilezi în zona inghinală şi la subraţ,foloseşte pudră de talc pentru a elimina transpiraţia.
Dacă foloseşti ceară caldă,după ce o încălzeşti,verifică pe o porţiune de piele dacă este la o temperatură suportabilă.
În cazul în care apelezi la epilator,foloseşte după procedeu o cremă de gălbenele.