Dieta pentru o piele fină, ca-n reclame
Adoptarea unui ritual zilnic de îngrijire este esenţial pentru a avea o piele mereu tânără, radiantă. Mai mult, ceea ce mănânci zi de zi joacă un rol vital în aspectul tenului.
Nicole Avena,expert în nutriţie şi autor al mai multor cărţi cu diete,spune că există printre alimentele pe care le consumăm unele cu adevărate virtuţi terapeutice,care pot trata şi chiar preveni unele dintre cele mai neplăcute probleme ale pielii.
Pentru a estompa liniile fine şi ridurile
Ce să mănânci:căpşuni,ardei,portocale,broccoli,ananas,varză,papaya şi kiwi
Acestea sunt bogate în vitamina C,un antioxidant implicat în sinteza colagenului. Într-un studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition“,cercetătorii au descoperit că există o legătură între consumul ridicat de vitamina C şi apariţia unui număr mai mic de riduri,la persoanele care obişnuiesc să includă în alimentaţie astfel de fructe şi legume. În comparaţie,cei care consumă carbohidraţi şi grăsimi au probleme cu tenul.
Pentru o piele curată,fără cusur
verdeaţă,varză verde şi spanac,peşte proaspăt (somon sălbatic)
Peştele conţine acizi graşi Omega-3,iar legumele au numeroase substanţe nutritive,inclusiv vitaminele A şi C,cruciale pentru sănătatea pielii. Un studiu publicat în „Jurnalul European de Dermatologie“ a demonstrat că cei care nu prezintă semne de erupţii semnificative pe piele consumă foarte multe legume şi peşte,spre deosebire de persoanele care se confruntă cu acnee. O altă cercetare publicată în „Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie“ arată că peştele are un efect protector împotriva acneei.
Pentru o piele hidratantă
Ce să bei:ceai verde
Ceaiul verde conţine o cantitate foarte mare de antioxidanţi numiţi polifenoli,iar un studiu recent,publicat în „Journal of Nutrition“ arată că ceaiul verde are proprietatea de a hidrata pielea şi de a creşte fluxul de sânge şi de oxigen la nivelul pielii.