Exorcizarea Irinei Cornici din Tanacu. Măicuţa care a fost legată de cruce, fără apă şi fără mâncare

23 aprilie 2021   Viață de vedetă

Exorcizarea este practica religioasă de alungare a demonilor, care a devenit subiectul multor situaţii controversate. O poveste reală este cazul Irinei Cornici, măicuţa care a crezut că l-a auzit pe diavol vorbind cu ea, spunându-i că este păcătoasă.

În inima unei mânăstiri ortodoxe, din nord-estul României, trăia Irina Cornici, o măicuţa în vârstă de 23 de ani. Femeia a ajuns în grija mânăstirii „Sfânta Treime‟ din satul Tanacu, judeţul Vaslui, pentru tratament spiritual. Irina crescuse într-un orfelinat din Bârlad. Aceasta a mers la mânăstirea din Tanacu, pentru prima oară, să îşi viziteze o colegă, care a convins-o ulterior pe Irina să rămână la mânăstire, loc în care a făcut prima criză de schizofrenie.

Irina a fost printre primele persoane din România supuse unui ritual de exorcizare. În anul 2005, femeia a fost legată de o cruce cu lanţuri la mâini şi la picioare şi cu un căluş în gură, într-o cameră de la mânăstire, unde a murit de sufocare şi de deshidratare. Timp de trei zile măicuţa Irina Cornici a fost răstignită, găsindu-şi sfârşitul în chinuri groaznice.

Irina a fost ucisă de un preot şi de patru măicuţe

Daniel Petru Corogeanu, preotul cu barbă roşie, a declarat presei că a vrut să scoată demonii din ea. El a spus că femeia a trebuit să fie legată pentru că era violentă şi refuza să bea apă sfinţită. Ritualul de exorcizare condus de preotul Corogeanu şi de alte patru măicuţe a uimit o întreagă naţiune, iar ştirea a ajuns şi în presa internaţională.

S-a dovedit că preotul şi măicuţele au acţionat în timpul unei crize de schizofrenie a tinerei, iar moartea a fost cauzată de lipsa aportului nutritiv şi hidric, în condiţiile unei agitaţii psihomotorii. Totodată, tinerei i s-ar fi administrat 6 injecţii cu adrenalină făcute în timp ce era transportată cu ambulanţa la spital, lucru care i-ar fi agravat starea. Cadrele medicale nu au fost găsite vinovate de moartea acesteia, în schimb, preotul a fost condamnat la şapte ani de închisoare, o călugăriţă la şase ani şi celelalte trei la cinci ani.

În satul natal al femeii, la Perieni, rudele ei au cerut dreptate. Familia a spus în faţa instanţei că trupul Irinei era desfigurat şi de nerecunoscut. Avea urme oribile pe glezne şi pe stomac: „Era o fată bune. Prea crud. Doamne, mult prea crud. Cei care ar fi ucis-o ar trebui să fie răstigniţi la fel ca ea‟, spunea străbunicul ei, Gheorghe Antohi, potrivit cbsnews.

Biserica Ortodoxă a condamnat cu tărie ritualul de exorcizare din Vaslui. L-a exclus pe Corogeanu pe viaţă din preoţie şi pe cele patru călugăriţe din biserică.

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe