Fără vergeturi în doar 4 paşi!

9 decembrie 2015   Viață de vedetă

Sunt provocate de fluctuaţiile frecvente de greutate, apar la femeile gravide – sau pur şi simplu te trezeşti pe piele cu neplăcutele „dungi”. Poţi să le atenuezi urmând paşii de mai jos.

Aplică creme regeneratoare

Striaţiile apar  pe burtă,coapse sau şolduri. Sunt cauzate de ruptura colagenului la ivel subcutanat. Sunt inestetice şi te împiedică să foloseşti fuste prea scurte sau pantaloni peste genunchi. Din fericire,câteva creme hrănitoare reduc numărul vergeturilor şi aspectul neplăcut. Crema cu vitamina E are efect în special la viitoarele mame,dar este bună şi pentru femeile tinere care vor să atenueze vergeturile.  Şi crema cu retinol are efect în regenerarea colagenului.

Fă un masaj de netezire

Când aplici crema,masează lejer zonele afectate de vergeturi.  Fă mişcări circulare şi de „ciupire” în lungul striaţiilor,până ce crema pătrunde bine în piele.

Fă un tratament cu laser

Dacă zona afectată de vergeturi se întinde pe suprafaţă mare,încearcă un tratament cu laser. Are rolul de a încălzi stratul subcutanat,  pentru a stimula producţia de colagen şi a reduce striaţiile.

Consumă alimente cu antioxidanţi

Introdu în dietă alimente bogate în antioxidanţi  naturali – fructe roşii şi negre-,sau ia suplimente cu antioxidanţi naturali extraşi din fructe sau din seminţe de struguri.

Mai multe