Ferma cu lapte de leac

13 februarie 2015   Viață de vedetă

Nu mai este nici o surpriză pentru nimeni să audă fermieri care se declară descurajaţi şi gata să renunţe la o astfel de activitate economică, pentru că profitul obţinut e mic sau lipseşte de tot.

 Este însă neobişnuit să auzi de cineva care are curajul să se apuce în zilele noastre de asemenea afacere şi care,pe lângă a face profit din ea,se gândeşte şi cum să aducă şi celor din jur un sprijin pentru sănătate. O astfel de idee pune în practică de trei ani câmpulungeanul Ioan Alboi Şandru:o fermă de capre.

Leacul de la stână

Din păcate,oamenii locului nu prea ştiu să preţuiască şi să folosească laptele de capră nici ca leac,deşi îl au foarte ieftin,la îndemână. Lipsa de informaţie şi eternul ”lasă că merge şi aşa” îşi spun cuvântul şi în această privinţă.

Familia fermierului s-a convins pe propria piele şi fără să intenţioneze asta că laptele de capră şi brânzeturile făcute din acesta sunt de leac. Una dintre fetiţele familiei,chinuită de intoleranţa la gluten,după ce nici un tratament nu a avut efect,a scăpat de la sine de boală după ce toată familia a început să consume curent laptele de capră.

Laptele de capră este recunoscut nu doar de medicina populară,ci şi de specialiştii în domeniu ca util pentru sănătate,atunci când este corect prelucrat şi consumat. Nu este chiar un panaceu universal,cum credeau bătrânii,dar este util pentru atenuarea multor suferinţe.Citeşte mai mult pe ANTENA SATELOR . 

Mai multe