Focar de Covid la Miss Mexic 2021. Concurentelor li s-a spus „să nu se plângă”

8 iulie 2021   Viață de vedetă

Concursul de frumuseţe Miss Mexic s-a încheiat mai devreme după ce a fost serios afectat de un focar Covid-19, jumătate dintre concurente fiind depistate pozitiv.

Eduardo Fernandez Herrea, secretarul de sănătate al statului mexican Chihuahua, unde s-a desfăşurat competiţia, a declarat că 15 dintre 32 de femei au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ele au fost testate în urma unei informaţii anonime primite de la o persoană din stafful organizatorilor. Concurentele fuseseră testate şi înainte de începerea competiţiei (care s-a întins pe o perioadă mai lungă, cu mai multe etape şi evenimente), dar atunci toate rezultatele au fost negative.

O sursă din rândul organizatorilor a declarat pentru ziarul mexican Reforma că focarul de coronavirus a început cu participantele din Zacatecas şi Yucatan şi, câteva zile mai târziu, s-a răspândit printre fetele din statele Chihuahua, San Luis Potosi, Mexico City, Nuevo Leon, Puebla, Tlaxcala, Queretaro etc. Înainte de concurs, fetele au vizitat o şcoală unde învaţă copii indigeni din tribul Tarahumara.

Modelele au dus rechizite, cadouri, au stat alături de copii şi au făcut selfie-uri cu elevii. La întoarcere, minimum 10 concurente aveau simptomele specifice bolii.

Sursa a mai spus că, deşi multe dintre ele s-au simţit vizibil rău, au tuşit şi au avut temperatură, organizatorii le-au cerut „să nu se plângă”. Finala s-a desfăşurat mai devreme, iar câştigătoarea coroanei Miss Mexic 2021 a fost Karolina Vidales (foto) din statul Michoacan.

Mexic a înregistrat un total de 2,5 milioane de cazuri  Covid şi 234.000 de decese, potrivit datelor oficiale. Ţara a intrat în al treilea val al pandemiei, potrivit lui Hugo Lopez-Gatell, Ministrul adjunct al sănătăţii.

FOTO Facebook/Miss Mexico Organization

Mai multe