Foloseşti cremă de protecţie solară? Iată ce trebuie să ştii!

3 iunie 2016   Viață de vedetă

Aplicarea protecţiei solare zi de zi este o necesitate atât din punct de vedere medical, pentru prevenirea riscului de cancer, cât şi din punct de vedere estetic, pentru a preîntâmpina îmbătrânirea prematură a pielii sau arderea ei. Totuşi alegerea loţiunii este foarte importantă.

Citeşte eticheta

Pe ambalaj trebuie specificat că protecţia are un spectru larg de folosire sau să scrie "protecţie UVA / UVB". Motivul? Razele UVB cauzează creşterea riscului de cancer de piele şi arderea,în timp ce razele UVA descompun elasticitatea pielii,ceea ce duce la apariţia ridurilor şi a liniilor fine. Orice protecţie solară ar trebui să aibă,de asemenea,un SPF de cel puţin 15,dacă ai pielea închisă la culoare şi nu te arzi atunci când nu foloseşti deloc factor de protecţie. SPF 30 este chiar mai indicat,iar pentru cele cu pielea albă se recomandă o protecţie cu SPF 50. Nu uita să reaplici cel puţin o dată la două ore.

Dă-te cu loţiune pe tot corpul

Nu doar tenul trebuie protejat. Crema se aplică şi în spatele urechilor,la baza părului,pe gât şi pe degetele de la picioare… adică pe orice parte a corpului expusă la razele UVA şi UVB. Mulţi oameni uită despre aceste zone sensibile,ceea ce poate duce la arsuri serioase şi la creşterea riscului dezvoltării de cancer,atrage atenţia Vernon Sondak,MD,preşedinte al departamentului de oncologie la Moffitt Cancer Center din Tampa,Florida. O altă modalitate eficientă de a proteja uşor zonele de care uiţi mereu? Poartă o pălărie cu boruri largi.

Nu păstra crema doar pentru plajă

Daunele solare sunt cumulative şi fiecare expunere contează. Aminteşte-ţi să te dai cu cremă înainte de activităţile în aer liber,cum ar fi mersul pe jos sau grădinăritul,spune Kristinn Vazquez,director adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Stratosferei,de la Agenţia de Protecţie a Mediului. O regulă importantă:oricând ieşi în aer liber pentru mai mult de 10 minute (în special în perioada de vârf a zilei),foloseşte protecţia solară.

Renunţă la produsele rezistente la apă

Produsele cosmetice au de obicei mai mult alcool,precum şi un ingredient numit propilen glicol,la care mulţi oameni sunt alergici,spune Dr. Lefkovits. Cremele rezistente la apă sunt,de asemenea,o potenţială problemă pentru persoanele cu piele sensibilă. Apa nu poate intra,dar,în acelaşi timp,nici toxinele eliminate prin sudoare nu pot ieşi,ceea ce poate duce la acnee. 

Mai multe