FOTO Îţi mai aminteşti comedia „Dădaca‟? Actorii din serial, de nerecunoscut

2 iunie 2021   Viață de vedetă

Serialul de comedie din anii '90 „Dădaca‟ („The Nanny‟) a devenit un clasic datorită distribuţiei şi a scenariului amuzant. A durat 6 sezoane, încheindu-se în anul 1999, şi a primit mai multe nominalizări la Emmy de-a lungul timpului. Vedetele serialului au trecut prin multe schimbări, iar pe unele s-ar putea să nu le mai recunoşti.

Vedetele sitcomului au adus la viaţă enigmatica familie Sheffield al cărei stil de viaţă rigid, dar elegant, este perturbat de o vânzătoare de produse de machiaj transformată în bonă, interpretată de producătoarea Fran Drescher. De la sfârşitul filmărilor acestui sitcom, distribuţia a continuat să aibă diverse roluri. Din păcate, actriţa Ann Morgan Guilbert, care a jucat-o pe bunica Yetta, a încetat din viaţă în anul 2016, după o carieră de zeci de ani la Hollywood. Unii actori ai serialului au trecut la roluri importante, în timp ce alţii au renunţat la actorie.

După serial, viaţa lui Fran Drescher a avut suişuri şi coborâşuri

Fran Drescher i-a cucerit pe telespectatori cu vocea ei nazală şi personalitatea excentrică. Cunoscută în mare măsură pentru umorul său, Drescher a devenit o vedetă atunci când a jucat pe dădaca Fine. După acel rol, a mai apărut într-o serie de comedii, deşi majoritatea acestora a durat puţin: „Living with Fran‟, în 2005, „Happily Divorced‟, în 2011.

Cu toate că viaţa profesională şi personală a lui Drescher a avut urcuşuri şi coborâşuri, de la un divorţ la o luptă cu cancerul uterin, ea a continuat să se dezvolte ca actriţă. Într-un interviu recent, şi-a explicat noua aventură de comediant stand-up, spunând: „Ceea ce-mi place la asta este că nu depind de nimeni. Pot să-mi scriu rolul şi să apar oriunde‟.

Charles Shaughnessy a jucat rolul prinţului Charles

Maxwell Sheffield a fost creat de frumosul producător de teatru Charles Shaughnessy cu un accent care a topit inimile spectatorilor de la primul episod. Deşi serialul s-a încheiat în 1999, Shaughnessy a fost ocupat cu o multitudine de roluri încă de pe vremea când juca rolul domnului Sheffield.

Londonezul a avut succes interpretând un membru al familiei regale în filmul de televiziune „Harry & Meghan: Becoming Royal‟ în anul 2019. El a vorbit despre rolurile sale similare domnului Sheffield şi prinţului Charles: „Fiecare actor are trăsături de personalitate de bază. Nu contează câte personaje joci. Va exista un element care este acelaşi‟.

Gracie din serial, Madeline Zima, a devenit o actriţă în toată puterea cuvântului

Cea mai tânără Sheffield, Gracie, interpretată de Madeline Zima, era un copil precoce care se găsea adesea în crize existenţiale de-a lungul serialului. Îşi găseşte un nou sens în viaţă când Fran Fine apare în viaţa familiei ei. Actriţa Zima a avut o carieră frumoasă după sfârşitul serialului, cu diferite roluri în televiziune şi film, ieşind din tiparul copilului talentat. A participat în „Californication‟ în 2007, „A Cinderella Story‟ în 2004, „Twin Peaks‟ al lui David Lynch în 2017 şi drama „You‟, difuzată pe Netflix în 2019. A avut o carieră constantă la Hollywood, dar priveşte fără nostalgie timpul petrecut pe platourile de filmare ale serialului „The Nanny‟: „M-au tratat mai mult ca pe o recuzită decât ca pe o fiinţă umană‟.

După ce a jucat rolul Brighton, Benjamin Salisbury a stat departe de ochii publicului

Benjamin Salisbury l-a adus la viaţă pe micuţul răutăcios Brighton Sheffield, de la o vârstă fragedă. A apărut în roluri minore înainte de serial şi a crescut în faţa camerelor de filmat. Succesul la o vârstă fragedă nu s-a tradus într-o carieră în actorie, întrucât Salisbury a lipsit în mare măsură din lumina reflectoarelor. El a avut roluri minore după serial. L-a jucat pe Derek în „Red Zone‟, o dramă neobişnuită din anul 2003. A avut, de asemenea, un rol mic în seria „Numbers‟, apoi într-un scurtmetraj numit „On the Brink‟  în 2006. După aceea, Salisbury a dispărut.

Nicholle Tom alias Maggie a avut o serie de roluri mici

Cel mai mare dintre copiii familiei Sheffield a fost timida, Maggie, interpretată de Nicholle Tom. Maggie a înflorit de-a lungul celor 6 ani în care s-a filmat serialul. Deşi a avut succes în primii ani ai carierei sale, Tom a primit o serie de roluri minore care au ţinut-o ocupată după sfârşitul serialului, inclusiv în „The Princess Diaries‟ în anul 2001. Tom a interpretat-o pe Supergirl în seria animată „Justice League Unlimited‟, realizată între 2004 şi 2006. Tom a avut un rol mai important în filmul „The Minor Accomplishments of Jackie Woodman‟ din anul 2006. 

FOTO: Shutterstock

Mai multe