FOTO Miracol de Crăciun. Legătura dintre mamă şi nou-născut, mai puternică decât moartea

25 decembrie 2020   Viață de vedetă

Este Naşterea Domnului şi cea mai bună ocazie de-a crede în miracole, pentru că se întâmplă adesea, în jurul nostru, tot felul de lucruri incredibile, dincolo de puterea noastră de-a le înţelege. Tot ceea ce trebuie să facem este să le observăm şi să ne convingem că nu ţine totul de noi, ci ne poate fi benefic câteodată să ne lăsăm duşi de val, să acceptăm ceea ce ni se întâmplă şi să sperăm că viaţa e plină de surprize... frumoase.

„Există doar două feluri în care ne putem trăi viaţa. Unul e să credem că nimic nu este un miracol. Şi alt mod de-a ne trăi viaţa e să credem că totul este un miracol”, spunea Albert Einstein. Şi mare dreptate avea, mai ales în cazul celor care au trecut printr-o experienţă greu de crezut şi de explicat, cum este cazul familie Hermanstorfer.

Tragedie în maternitate

Era Ajunul Crăciunului în 2009, când gravida Tracy Hermanstorfer s-a internat în Memorial Hospital din Colorado Springs pentru a deveni mamă. Ea şi soţul ei, Mike, de-abia aşteptau micuţul lor miracol de Crăciun, însă, până la finalul zilei, Mike era convins că avea să plece acasă singur, fără soţie şi copilul său.

Tracy a intrat în travaliu şi a avut pe lume un copil. Nimic neobişnuit până acum, însă ceea ce avea să urmeze o să vă uimească complet. În timp ce lucrurile decurgeau conform planului, neprevăzutul a apărut.

Gravida a făcut o epidurală din cauza faptului că bătăile inimii fătului erau foarte slabe. După câteva ore de contracţii, Tracy a început să se simtă foarte obosită. "Odihneşte-te, închide ochii şi odihneşte-te!", îi spunea soţul gravidei tot mai epuizate. "O să fie o zi lungă!", îi argumenta acesta.

La 12.30 noaptea, în Ajunul Crăciunului, Mike stătea lângă patul soţiei sale şi a fost martorul unui lucru incredibil: „Monitoarele arătau chestii diferite şi, în timpul acesta, soţia mea a încetat să mai respire.” A atins mâna soţiei de 34 de ani şi a avut şocul de-a constata că Tracy avea deja mâna rece. Inima i se oprise. „Mi-am retras mâna şi braţul ei a căzut. Era moartă!”

Gravidă tânără, sănătoasă... şi moartă

Nimeni nu anticipase aşa ceva. Gravida de 34 de ani nu avea probleme medicale şi fusese capabilă să aducă pe lume alţi doi copii fără să apară vreo situaţie neprevăzută. Asistenta l-a atenţionat pe medic, care a venit în grabă să o resusciteze pe Tracy. „Probabilitatea ca o gravidă tânără şi sănătoasă să moară în travaliu e foarte mică”, a declarat medicul Michael Greene pentru CNN.

Doctorul Stephanie Martin a venit în grabă spre pacientă şi, uitându-se la soţul nedumerit, şi-a spus că bietul om nu-şi poate pierde şi soţia, şi copil de Crăciun. Însă, cu toate că a făcut o cezariană de urgenţă, nou-născutul avea un puls slab şi a murit şi el.

"Ea nu mai avea niciun semn de viaţă. Nu-i mai bătea inima, n-avea puls, nu respira. Iar copilul se născuse aproape mort", a declarat Dr. Stephanie pentru presa americană. „Întreaga viaţă mi-a trecut prin faţa ochilor”, a continuat Mike. "Mi-au dat copilul, era complet fără viaţă în el", a conchis acesta.

Însă un adevărat miracol s-a întâmplat!

Exact în momentul în care se pregăteau să încheie cezariana şi să îi scoată apoi pe mamă şi pe copil din sala de operaţie, inima lui Tracy a început să bată din nou. După 4 minute în care fusese moartă! Atunci medicii au încercat, disperaţi, să-l revitalizeze din nou şi pe micuţ. L-au pus pe nou-născut pe pieptul mamei şi, spre uimirea tututror celor prezenţi, băieţelul a început să respire şi el din nou.

„Atunci şi acolo a început viaţa lui! Nu vă pot descrie sentimentul pe care l-am avut!”, a spus Mike pentru Daily Mail. După întreaga experienţă incredibilă, Tracy nu-şi aminteşte nimic. „Tot ceea ce am simţit a fost că dormeam”, a declarat ea ulterior. „Când am aflat ce se întâmplase, nu mi-a venit să cred!”

Nici echipei medicale nu i-a venit să creadă ce se întâmplase, având în vedere că nu există o explicaţie medicală pentru aşa ceva. A fost, pur şi simplu, un miracol de Crăciun! Iar familia Hermanstorfer trăieşte în contimuare fericită.

Foto - Shutterstock, CNN, Facebook / Tracy Hermanstorfer

Mai multe