FOTO Povestea neştiută a inelului de logodnă primit de Kate de la Prinţul William

9 aprilie 2021   Viață de vedetă

Când Prinţul William a cerut-o de soţie pe Kate Middleton, în 2010, a luat cu el în rucsac, în Kenya, un inel cu safir de 12 carate pentru a i-l dărui alesei sale. Şi evident că bijuteria primită de Ducesa de Cambridge nu era una obişnuită!

Inelul cu pricina era creat de bijutierul regal Garrard, care a crescut valoarea safirului cu cele 14 diamantate ce însoţesc piatra preţioasă Ceylon. Însă mai important decât orice este faptul că bijuteria care a aparţinut Prinţesei Diana a intrat în posesia Prinţului William într-un mod cât mai inedit cu putinţă.

Secole de-a rândul, safirele au fost preferate de familia regală britanică. Şi totul a început în 1840, când Prinţul Albert i-a dăruit viitoarei lui soţii o broşă cu safire, înconjurată de diamante şi încrustate toate în aur. Directorul creativ de la Garrard, bijutierul regal, a dezvăluit, la un moment dat, pentru Vogue, că Regina Victoria a adorat atât de mult darul, încât s-a hotărât să-l poarte în ziua nunţii ei, ca ceva albustru pus pe partea din faţă a rochiei de mireasă.

În ciuda tuturor celorlalte bijuterii pe care le-a adunat de-a lungul domniei sale de 63 de ani, Regina Victoria a considerat întotdeauna specială acea broşă, până la moartea soţului ei. În testamentul ei, a precizat că acea broşă să aparţină întotdeauna monarhului.

Regina Elisabeta a II-a a moştenit broşa imediat ce a luat tronul şi a adorat şi ea frumoasa bijuterie pe care a purtat-o de numeroase ori. Şi se pare că tocmai această broşă a inspirat inelul de logodnă pe care Prinţul Charles i l-a dăruit Dianei.

Conform celor de la Casa Garrard, „Prinţul Charles a văzut de multe ori acea broşă la mama lui şi atunci când s-a dus la Casa Garrard a văzut un inel foarte asemănător, care i s-a părut perfect”. În ciuda inspiraţiei istorice, alegerea făcută de Prinţul Charles a fost totuşi una controversată.

Inelul în sine costa doar 60.000 de dolari, ceea ce însemna că oricine care avea ceva bani putea să-şi cumpere un inel foarte asemănăor, nu era nimic original şi unic la el. Iar acest lucru nu era deloc tradiţional familiei regale britanice. Însă Diana a adorat inelul, pe care l-a purtat chiar şi după divorţul de Prinţul Charles.

După moartea Prinţesei Diana, atât Prinţul William, cât şi Prinţul Harry au fost încurajaţi să-şi aleagă ceva din lucrurile care i-au aparţinut mamei lor. William a ales un ceas Cartier, iar Harry a ales inelul ei de logodnă cu safir. Totuşi, în momentul în care Harry şi-a dat seama că fratele lui era îndrăgostit de Kate, a schimbat inelul cu ceasul Cartier.

Bineînţeles că Middleton nu este singura membră a familiei regale care să poarte un inel de logodnă cu safir. Mama Reginei Elisabeta, Elizabeth Bowes-Lyan, a primit de la Ducele de York – viitorul Rege George al VI-lea) un inel cu safir, iar Prinţesa Anne a avut safire în inelul ei de logodnă în ambele ei mariaje.

Aşadar, inelul preferat de Prinţesa Diana n-o fi fost unul cu o istorie îndelungată, însă a devenit unul dintre cele mai faimoase inele de logodnă din lume odată ce regretata Lady Di l-a purtat atât de mult şi apoi a ajuns pe inelarul Ducesei de Cambridge.

Foto - Instagram Kensington Royal

Mai multe