FOTO Totul despre nunta falsă a lui Freddie Mercury. Cine a fost mireasa lui?

4 februarie 2021   Viață de vedetă

A fost unul dintre cei mai buni vocalişti ai tuturor timpurilor, dar şi un star rock pasionat de modă şi un stil vestimentar cât mai spectaculos. Liderul trupei Queen, care s-a născut pe 5 septembrie 1964 purtând numele Farrokh Bulsara, a făcut, la un moment dat, o declaraţie care descrie cel mai bine viziunea pe care a avut-o în privinţa imaginii sale: „Mă îmbrac extravanat, dar cu gust.”

Pe lângă faptul că Freddie era cel care concepea costumele de scenă ale tuturor membrilor trupei Queen, cântăreţul care a murit de SIDA la numai 45 de ani a creat şi logoul formaţiei şi copertele celor mai multe albume ale lor. În ceea ce priveşte stilul propriu şi personal, Mercury avea o garderobă fabuloasă, din care nu lipseau pantalonii mulaţi, din spandex sau piele, şi colanţii cu diverse imprimeuri. Totul era sclipitor, spectaculos, exagerat! Întocmai ca nunta falsă de care a avut parte în văzul celor mai mari personalităţi ale vremii.

Petreceri tematice

În 1987, Freddie a avut o idee extraordinară pentru ziua sa de naştere. Împlinea 39 de ani şi îşi dorea ceva cu totul special pentru a sărbători momentul. Astfel, a organizat un bal cu travestiţi, la care invitaţii trebuia să vină îmbrăcaţi tematic. Mercury a apărut, la propria petrecere, într-un costum mulat cu imprimeu sub formă de diamante. Un superstar în toată puterea cuvântului, nu?

Dar acea petrecere aniversară a fost o nimica toată pe lângă Fashion Aid, evenimentul care a avut loc pe 5 noiembrie 1985 şi care a fost organizat cu scop caritabil. Bob Geldof a fost gazda evenimentului care şi-a propus să strângă bani pentru a-i ajuta pe etiopienii suferinzi din cauza lipsei hranei şi la care au participat nu mai puţin de 5.500 de personalităţi. Până şi prim-ministul de la acea vreme, Margaret Thatcher, a răspuns afirmativ la invitaţie. Ringo Starr, Anjelica Huston, Boy George şi Madonna au ajuns şi ei la Royal Albert Hall din Londra şi s-au bucurat din plin de tot ceea ce s-a întâmplat atunci acolo.

Mirele şi mireasa

Printre momentele de mare interes ale serii s-a numărat şi parada modei cu ţinute create de designeri precum Armani, Yves Saint Laurent, Calvin Klein şi Issey Miyake. Finalul show-ului fashion a fost, însă, surpriza colosală a evenimentului. Actriţa Jane Seymour a păşit într-o rochie de mireasă, creată de cel care realizase rochia de mireasă a Prinţesei Diana şi accesorizată cu o magnifică coroană de flori naturale. Alături de starul serialului Dr. Quinn s-a aflat nimeni altul decât Freddie Mercury, care a primit, în uralele publicului, un sărut din partea miresei sale. La acea vreme, liderul trupei Queen nu-şi dezvăluise adevărata identitate sexuală nici măcar în faţa colegilor săi din formaţie, aşadar totul a fărut cât s-a putut de veridic.

Cei doi „miri” şi-au rostit apoi jurămintele de dragoste eternă, după care Freddie a început să arunce flori din buchetul miresei spre mulţimea din jurul podiumului. Toţi cei prezenţi erau în extaz! A fost o surpriză savurată de toate vedetele prezente la asemenea eveniment fastuos şi o amintire plăcută pe care cu sigurnaţă că cei doi „miri” au păstrat-o vie mult timp de-atunci.

Foto - preluare Pinterest

Mai multe