Fructele toamnei te fac frumoasa!

2 octombrie 2016   Viață de vedetă

Sănătoase şi delicioase, găseşti acum la tarabele din piaţă fructe de sezon. Folosite în măşti de faţă, ele curăţă tenul, îl revitalizează şi îl ajută să facă faţă cu brio capriciilor anotimpului.

Strugurii,recomandaţi pentru un ten fără coşuri

Bogaţi în vitamina E,struguriisunt fructe care redau elasticitatea pielii,o hidratează şi o  protejează de radicalii liberi. Masca cu struguri mai are un atu:estompează acneea şi urmele lăsate de coşuri. Pentru prepararea ei ai nevoie de:o ceaşcă de boabe de struguri verzi zdrobiţi,o linguriţă de miere şi un gălbenuş. Combină ingredientele şi aplică pasta pe tenul proaspăt spălat. Las-o să acţioneze 10-15 minute şi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Prunele estompează ridurile

Fructe suculente,apetisante şi cu numeroase substanţe nutritive benefice atât pentru sănătatea,cât şi pentru frumuseţe,pruneleconţin vitamine (A,complexul B,C,K),beta-caroten,fier,potasiu,calciu,magneziu. Întrucât sunt bogate în antioxidanţi,ele sunt indicate pentru estomparea ridurilor. Cel mai simplu mod prin care pielea poate beneficia de proprietăţile curative ale acestor fructe este prin aplicarea pe ten a unui piure de prune,combinat cu o linguriţă de miere. Masează delicat prin mişcări circulare,iar după 10 minute,clăteşte cu apă din abundenţă.

Această variantă a măştii este recomandată persoanelor cu tenul normal. Când e folosită pe pielea uscată,se mai adaugă un gălbenuş. În cazul în care tenul este gras,pe lângă prune,gălbenuş şi miere,pune şi o lingură de faină de hrişcă.

Merele revitalizează pielea

Conţin vitaminele A şi C şi cupru – substanţe nutritive benefice pentru ten. Vitamina C ajută pielea să producă mai mult colagen. Astfel tegumentul îşi păstrează elasticitatea şi fermitatea,iar ridurile sunt ţinute la distanţă. Cuprul care se găseşte în aceste fructe contribuie la menţinerea producţiei de melanină din piele,iar vitamina A ajută la tonifierea ţesuturilor şi la creşterea de celule noi.

Pentru prepararea măştii cu mere,pune într-un vas un măr de mărime potrivită,curăţat de coajă şi dat prin răzătoare,şi o linguriţă de zeamă de lămâie. După ce ai amestecat bine ingredientele,aplică mixtura pe ten şi las-o 15 minute. La final,clăteşte cu apă caldă. Această mască se potriveşte persoanelor cu tenul gras. Dacă ai faţa sensibilă,în locul sucului de lămâie pune o linguriţă de miere.

Perele,indicate tenului uscat

Bogate în fibre,perele menţin tegumentele netede şi moi,redă strălucirea tenului şi-l ajută să se adapteze anotimpului răcoros. Zdrobeşte o pară bine coaptă şi amestec-o cu o lingură de smântână şi una de miere. Întinde mixtura pe toată faţa,evitând zona ochilor,iar după 15 minute,îndepărteaz-o cu apă caldă.

Gutuile,potrivite doar pielii grase

Folosite în fel şi fel de prăjituri,gutuile au proprietăţi astringente şi reglează excesul de sebum,fiind recomandate în măştile de faţă pentru persoanele cu tenul gras. Spală şi curăţă o gutuie,apoi dă-o prin răzătoarea mică. Pune conţinutul într-un vas mic,adaugă o lingură de iaurt şi mixează. Aplică pasta pe ten şi decolteu şi clăteşte după 20 de minute.

Piersicile hidratează tenul

Amestecă o piersică bine coaptă cu un gălbenuş. Când obţii o pastă omogenă,întinde-o pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute. Masca hrăneşte pielea în profunzime,îi oferă luminozitate şi închide porii.

Idei Click! pentru femei

Pentru îndepărtarea celulelor moarte,taie pe jumătate 3-4 boabe de struguri şi fricţionează tenul,prin mişcări circulare.

Ai tenul uscat? Amestecă sucul de la un măr cu o linguriţă de miere şi două linguri de banană pisată. Întinde compoziţia pe faţă şi decolteu,iar după 20 de minute,clăteşte cu apă călduţă.

Mai multe