Gala revistei “Click! pentru femei”

8 iunie 2012   Viață de vedetă

Miercuri, 6 iunie 2012, s-a desfăşurat la sala de evenimente Bamboo Ballroom din Bucureşti „Gala 10 femei excepţionale” la care vedetele au fost zece femei simple, care prin proiectele lor au schimbat viaţa comunităţii în care trăiesc.

Timp de două luni în revista „Click! pentru femei” şi pe site aţi citit poveştile a 10 femei care,prin forţele proprii,au înfiinţat asociaţii şi fundaţii,luptă pentru protecţia mediului sau pentru drepturile romilor şi le dau şansa de a duce o viaţă mai bună bătrânilor,mamelor singure,copiilor imigranţilor români,micuţilor săraci ori cu probleme grave de sănătate.

Lavinia Andreis-a implicat în lupta pentru protecţia mediului,gândind proiecte prin care-i convinge pe oameni să economisească energia şi resursele naturale. În ciuda unor probleme de sănătate,Lavinia a ţinut să fie prezentă la eveniment pentru a-şi susţine cauza şi pentru a atrage atenţia încă o dată că lipsa grijii pentru mediu,pe termen lung,va afecta sănătatea oamenilor.

Tot pentru schimbarea mentalităţilor învechite se luptă zi de zi şi Mariana Buceanu,dar cu acelea care-i priveşte pe romi. Ea s-a bucurat să poată fi prezentă la Gala “10 femei excepţionale” pentru a susţine drepturile romilor şi pentru a-i sfătui pe toţi ca mai înainte de a eticheta o persoană de etnie romă să încerce s-o cunoască mai bine.

Andreea Sorescu,mama a unui copil diagnosticat cu autism,a înfiinţat Asociaţia „Învingem Autismul”. Toţi cei care au luat parte la eveniment au fost emoţionaţi văzând filmul de prezentare din care au aflat o dată în plus de eforturile pe care le fac toţi cei care lucrează la asociaţie pentru a-i trata pe copiii cu autism. Prin exemplul propriului ei fiu,Tomi,dar şi al tuturor copiilor pe care i-a ajutat,Andreea a dovedit că aceşti copii pot face progrese mari.

Florica Cakmakeste şi ea mama unui copil cu probleme de sănătate care a inspirat-o să deschidă Centrul „Nane”,un loc unde familiile cu copii cu dizabilităţi găsesc un sprijin. Aici,micuţii sunt trataţi şi îngrijiţi gratuit. Pentru ea,lupta continuă pentru căutarea sponsorilor şi pentru a le oferi o viaţă mai bună celor mici pe care-i tratează ca pe propii copii.

Pentru copii se zbate şi Mihaela Voivozeanu,asistent social. Ea îşi dedică tot timpul liber pentru a le da o şansă celor săraci să aibă acces la educaţia de care trebuie să se bucure orice copil. Împreună au alte două colege a creat „Asociaţia Ana şi Copii” şi a început să strângă fonduri pentru a ajuta 100 de familii nevoiaşe şi 200 de copii din Bucureşti,Călăraşi,Giurgiu şi Buzău.

Silvia Dumitrachea fost şi ea premiată pentru iniţiativa de a crea proiectul „Te iubeşte mama!”,menit să aline dorul celor 500.000 de copiii ai emigranţilor români,care-şi aşteaptă părinţii să revină acasă. Ea însăşi română emigrantă la Milano,a făcut posibil ca fiecare copil să meargă la biblioteca din localitatea de domiciliu,unde poate vorbi gratuit pe Skype cu părinţii lui.

Experienţa proprie a inspirat-o şi pe Mariana Duran,care a înfiinţat „Asociaţia Femeilor care îşi Cresc Singure Copiii”. Ca femeie divorţată şi mamă singură s-a lovit de prejudecăţile celor de jur,ceea ce a determinat-o să înfiinţeze o asociaţie unde femeile aflate în situaţia ei primesc gratuit consiliere psihologică,juridică,medicală şi-şi regăsesc echilibrul sufletesc.

Mihaela Gemaneste una dintre cele 38 de îngrijitoare la domiciliu care fac parte dintr-un program pentru vârstnici derulat din anul 2009 de Fundaţia pentru Sprijin Comunitar din Bacău. Mihaela merge pe jos şi 4-5 kilometri pe zi,de la un sat la altul,pentru a ajunge la 10 bătrâni rămaşi singuri. Le face mâncare,le aduce medicamente,taie lemne,iar iarna trecută,care a fost foarte grea,a dat şi zăpada de pe casa unuia dintre bătrâni. Pe toţi cei 10 vârstnici îi tratează ca pe proprii părinţi,s-a ataşat de fiecare,de aceea,dacă ar fi ceva ce nu poate accepta este că vine o zi în care ei trebuie să se stingă. Pentru tot ceea ce face a fost premiată la Gala “10 femei excepţionale”.

Medicul oftalmolog Ioana Costescua tratat gratuit,timp de 11 ani,la clinica ei,aproximativ 25.000 de persoane,dintre care între 2.000 şi 3.000 pe an au fost numai cazuri sociale. Nu se rezumă să dea doar reţete sau să prescrie tratamente pacienţilor,ci îşi face timp să lămurească pe fiecare ce boală are şi cum trebuie să se trateze corect. Este expertă şi în tratarea copiilor,pe care-i linişteşte primindu-i cu bomboane şi cu un zâmbet cald. Ea însăşi este mamă,bunică şi are o familie închegată de a cărei susţinere s-a bucurat mereu. De pildă,primul ei cabinet „Samariteanul milostiv” a fost deschis pe lângă Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci” din Bucureşti,unde soţul ei,Ilie Costescu,este paroh. Mai mult,o mare parte din câştigurile familiei au fost investite în aparatura cabinetului de oftalmologie.

Pentru a le face viaţa mai frumoasă copiilor bolnavi de cancer,Amalia Kuglisa lăsat o carieră universitară. O mână de om energic şi foarte vesel,ea merge în spitalele onco-pediatrice din ţară şi le aduce mângâiere copiilor,învăţându-i prin jocuri şi desene să transforme seringile în fluturaşi şi să ia exemplu de la Leul Curajos,un personaj imaginar care trece prin aceeaşi experienţă. Povestea ei a emoţionat până la lacrimi pe toţi invitaţii la gală,dar şi pe cititorii revistei “Click! pentru femei”,care au votat-o pe Amalia Kuglis femeia cu cel mai impresionant caz dintre toate cele 10 prezentate.

Evenimentul a fost prezentat de Sanda Nicola şi s-a bucurat de prezenţa unor invitaţi speciali:Oana Turcu,Anca Ţurcaşiu,Luana Ibacka,Monica Tatoiu,Alina Sorescu,Raluca Moianu,Simona Pătruleasa,Roxana Iliescu,Simona Bălănescu.Vezi AICI galerie foto de la eveniment.

Poţi reciti AICI poveştile impresionante ale celor 10 femei excepţionale.

Mai multe