Ghid de îngrijire după soare
Imediat după expunerea la soare, pielea are nevoie de îngrijire specială contra arsurilor şi pentru a rămâne suplă şi hidratată. Urmează aceşti paşi şi vei radia de frumuseţe!
Aplică un produs cu aloe vera
Chiar dacă ai folosit produse pentru protecţie solară, există posibilitatea ca pielea ta să aibă de suferit. Expunerea prelungită la radiaţiile la soare, la ore nepotrivite, aplicarea cremei de protecţie doar o singură dată pe zi pot determina înroşirea şi descuamara acesteia. Preventiv, este indicat să foloseşti produse puternic hidratante, special create pentru a fi folosite după plajă. Cele mai bune sunt cele care au în componenţa lor ingrediente precum aloe vera, cu efect regenerator.
Prepară-ţi un produs calmant
Un pas extrem de important pentru a preveni înroşirea pielii şi uscarea excesivă a acesteia este menţinerea unei hidratări optime. Dacă nu vrei să foloseşti o cremă din comerţ, prepară-ţi una chiar la tine acasă, din ingrediente naturale. Ai nevoie de o bază de 30 g cremă de gălbenele, la care adaugi 6 picături de ulei de trandafir, 8 picături de ulei de muşeţel şi 4 picături de ulei de lemn de santal. Amesteci bine şi aplici crema zilnic, imediat după duş. În cazul în care pielea este iritată după expunerea la soare, crema va avea un efect calmant şi regenerant.
Remedii antiînroşire
Cu siguranţă că în urma expunerii la soare îţi doreşti o piele de culoare arămie, nicidecum roşie şi iritată. Este recomandat să faci un duş cu apă călduţă sau rece, să eviţi hainele strânse care pot crea disconfort şi să consumi suficientă apă şi sucuri proaspete, bogate în vitamine. Ca remediu, poţi utiliza un amestec de 50 ml gel de aloe vera, 10 picături de ulei esenţial de muşeţel şi 7 picături de ulei esenţial de mentă. Aplică amestecul pe piele pe zonele afectate, cu mişcări uşoare, până este absorbit în totalitate.
Leac pentru pielea care se exfoliază
Exfolierea pielii este o consecinţă firească a expunerii la soare. Afectează în special zonele sensibile ale feţei precum nasul, obrajii sau bărbia, dar şi părţile corpului pe care razele soarelui coboară vertical (picioarele, umerii, spatele). Cea mai bună metodă de prevenţie o reprezintă folosirea unui produs cu factor mare de protecţie, aplicat de câteva ori, mai ales înainte de a intra în apă (cu 20 de minute înainte), dar şi după ce ai ieşit din valurile mării sau din bazin. Seara, înainte de somn, e bine să te demachiezi cu atenţie şi să aplici apoi o cremă nutritivă grasă. Un tratament eficient, cu efect calmant, poate fi obţinut acasă, din 20 de picături de ulei esenţial de lavandă, 10 picături de ulei de lemn de santal şi 50 ml ulei de măsline. Aplică-l pe zonele afectate de soare, dimineaţa şi seara.
Soluţii contra pielii iritate
Proteinele din lapte te ajută să calmezi pielea iritată. Îmbibă un prosop de bumbac sau o bucată de tifon în lapte rece şi aplic-o pe zonele afectate. Laptele va crea un strat protector, te va ajuta să te răcoreşti şi să accelerezi procesul de vindecare al pielii. Şi iaurtul gras, rece, are acelaşi efect protector.
Loţiuni de prelungire a bronzului
Ca să te bucuri de un bronz frumos pentru o perioadă mai lungă este necesar să aplici, din când în când, loţiuni care să-l întreţină. Alege-le pe cele care au în compoziţie ingrediente naturale şi vitamina A, care menţin elasticitatea pielii.
Sfaturi CPF
- după expunerea la soare, poartă haine din fibre naturale, cu o linie fluidă
- acoperă-ţi capul cu o pălărie în zilele caniculare şi poartă ochelari de soare
- foloseşte cremă cu protecţie solară cu factor mare chiar şi în zilele înnorate
- evită să stai la soare între orele 10.00-15.00
- aplică pe buze un balsam cu factor de protecţie