Greşeli pe care le faci când foloseşti parfum

18 aprilie 2016   Viață de vedetă

Dacă te întrebi de ce parfumul tău nu rezistă prea mult timp, este posibil ca nu produsul ales de tine să fie de vină, ci modul în care îl aplici.

Îl pulverizezi doar la încheieturi

Pentru ca parfumul să aibă efectul pe care ţi-l doreşti,este important să-l aplici nu doar la încheieturile mâinilor,ci şi în zona inimii,pe gât,chiar şi în spatele genunchilor şi pe glezne,mai exact acolo unde se simte pulsul. Alege 2-3 dintre aceste puncte şi pulverizează puţin parfum,pentru a nu fi totuşi prea tare,mai ales dacă nu urmează să-ţi petreci ziua în spaţiu deschis.

Îi reduci efectul

Prin aplicarea parfumului la încheieturile mâinilor şi prin frecarea lor nu mai permiţi produsului să elibereze treptat notele de vârf. Parfumul este compus din note de vârf,de mijloc şi de bază. Primele dispar ceva mai repede,mai ales din cauza căldurii eliberate prin frecare. Cele de mijloc durează puţin mai mult,iar cele de bază sunt cele mai rezistente.

Păstrezi parfumul în locuri nepotrivite

Ar fi minunat dacă ai putea ţine parfumul tău preferat la frigider. Dacă nu mai ai loc şi pentru aşa ceva în frigider sau dacă pur şi simplu ţi se pare prea ciudat să faci aşa ceva,aşază-l într-un loc ferit de căldură şi de razele soarelui. Acestea îi pot modifica simţitor nu doar culoarea,ci şi compoziţia,parfumul riscând chiar să prindă un iz de rânced sau acru.

Îl aplici fără să-ţi hidratezi pielea

Pentru ca parfumul să se păstreze mai mult timp,înainte de a-l pulveriza,aplică pe piele o cremă sau loţiune hidratantă. Ideal ar fi ca produsul folosit pentru hidratare să conţină un parfumasemănător sau niciu fel de parfum,pentru că este posibil să nu fie potrivită alăturarea a două parfumuri diferite ca tip.

Atenţie!

Dacă preferi parfumurile tari,aplică-le cu zgârcenie dacă urmează să mergi într-un spaţiu închis,pentru că sunt persoane alergice care sunt afectate de ele şi care pot ajunge să aibă dureri de cap,ameţeli,crize de astm,dificultăţi respiratorii.

Temperatura mediului ambiant contează

În zilele mai reci sau în încăperi cu o temperatură joasă,parfumul nu rezistă la fel de mult,de aceea este necesar să mai aplici puţin  la fiecare 3-4 ore. Vara,poate că ai observat deja,parfumul se menţine pe o perioadă mai mare de timp.

Mai multe