Iată cum scapi de călcâie crăpate

6 ianuarie 2016   Viață de vedetă

Călcâiele crăpate sunt des întâlnite în rândul femeilor. Aceste crăpături se formează pe straturile exterioare ale pielii, care se formează adânc în derm, cauzând dureri.

Acest lucru se întâmplă de obicei,atunci când pielea din jurul călcâiului devine uscată şi agravată de presiunea suplimentară de mers pe jos toată ziua. În unele cazuri minore,această problemă poate apărea din cauza unui deficit de acizi graşi Omega-3 şi zinc. Oricare ar fi cauza care provoacă crăpăturil,ea este văzută ca o problemă estetică,care provoacă dureri. Din fericire,există mai multe remedii naturale pe care le poţi prepara acasă. Acestea tratează pielea uscată şi crăpată,înainte de a deveni o problemă gravă.  

Iată care sunt remediile naturale: Tratament pe bază de lămâie şi glicerină

Acest remediu natural ajută la înmuierea pielii călcâielor,reducând semnificativ pielea uscată şi crăpată.

Ce trebuie să faci? Într-un castron mare,adaugă apă caldă,sare mare,glicerină,suc de lămâie şi apă de trandafiri. Înmoaie picioarele în acest amestec 15-20 de minute. Foloseşte o piatră specială pentru călcâie pentru a îndepărta pielea. În plus,mai poţi face un amestec din ingredientele de mai sus,pe care îl aplici direct pe călcâie. Pune şosete în picioare peste noapte. Repetă acest tratament timp de patru sau cinci zile,şi vei observa rezultatele.

Uleiuri sănătoase

De multe ori,există o lipsă de umiditate în pielea din călcâi,care cauzează crăpăturile. Prin folosirea uleiurilor esenţiale din plante,reduci deshidratarea şi atenuezi problema.

Ce trebuie să faci? Aplică o cantitate mai mare de ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline pe pielea uscată de pe călcâie pentru a le hidrata. Odată ce ai aplicat uleiul,pune în picioare şosete de bumbac pentru a permite acestora să lucreze pe timpul nopţii. Dimineaţa spală-te pe picioare,şi repetă tratamentul în fiecare noapte până obţii rezultate.

Miere pentru a înmuia călcâiele crăpate

Mierea este un ingredient natural cu numeroase beneficii asupra pielii,ajutând la hidratarea şi înmuierea a oricărei zone uscate sau crăpate.

Ce trebuie să faci? Amestecă o ceaşcă de miere cu un litru de apă caldă. Înmoaie picioarele în acest amestec 15-20 de minute,în timp ce le masezi uşor.    

Exfoliere pe bază de făină de orez

Proprietăţile de exfoliere din făina de orez ajută la înmuierea pielii călcâilor crăpate şi poate îmbunătăţi semnificativ această problemă dureroasă.

Ce trebuie să faci? Amestecă două sau trei linguri de făină de orez,cu miere şi oţet de mere. Înmoaie picioarele în apă caldă,15-20 de minute,înainte de a aplică  pasta de exfoliere. Masează prin mişcări circulare.

Mai multe