În prima linie. Actorul Sean Penn realizează un documentar despre război şi relatează în direct din Ucraina

2 martie 2022   Viață de vedetă

Sean Penn a aterizat în capitala Ucrainei săptămâna trecută şi a fost prezent la conferinţa de presă a guvernului uncrainean, la numai câteva ore după ce se declanşase invazia rusească. Actorul se află acolo ca reprezentant al VICE, ca realizator al unui documentar despre războiul denumit de Putin “o operaţiune militară specială”.

Actorul şi producătorul hollywoodian de 61 de ani se dedică, zilele acestea, unui proiect special – realizează un documentar despre invazia Ucrainei de către ruşi şi transmite de la faţa locului pe reţelele sociale.

În cursul zilei de ieri, Penn a mărturisit, pe Twitter, că atât el, cât şi echipa lui de filmare şi-au abandonat maşina şi au plecat spre graniţa Ucrainei cu Polonia pentru a lua pulsul evenimentelor dramatice de acolo. Impresionat de coada imensă, întinsă pe kilometri întregi, de oameni care voiau să fugă din ţara natală, starul de cinema a povestit fanilor săi cum toate maşinile de la graniţă erau pline cu femei şi copii disperaţi să ajungă într-o zonă sigură.

Sean a postat o imagine cu el trăgând după el o valiză lipită cu scotch şi a comentat următoarele: “Eu şi doi dintre colegii mei am mers pe jos kilometri întregi până la vama poloneză după ce ne-am abandonat maşina pe marginea drumului.”

Condamnând războiul lui Putin, vedeta şi-a făcut cunoscute sentimentele în weekendul care de-abia a trecut: “Războiul nu este altceva decât o greşeală odioasă, în urma căreia mor oameni şi sunt făcuţi mulţi alţii să sufere. Şi, dacă nu se retrage, domnul Putin face cea mai mare greşeală pentru întreaga omenire. Preşedintele Zelenski şi poporul ucrainean au devenit nişte simboluri istorice ale curajului şi principiilor. Ucraina este doar vârful demoncraţiei. Dacă o lăsăm să lupte singură, sufletul Americii dispare”, a conchis acesta.

Guvernul uncrainean a postat pe Facebook mulţumiri adresate lui Sean Penn, pe care-l consideră mai curajos decât liderii politici din Vest. “Un actor şi producător american, câştigătorul Oscarului, Sean Penn, a ajuns în Ucraina”, stă scris în declaraţia oficială.

“Regizorul a venit special în Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care au loc în Ucraina şi a spune lumii întregi adevărul despre invazia Rusiei în ţara noastră. Sean Penn se numără printre cei care sprijină Ucraina. Ţara noastră îi e recunoascătoare pentru curajul de care dă dovadă şi pentru onestitatea sa”, stă scris în comunicat.

“În această dimineaţă, regizorul a vizitat biroul preşedintelui, a vorbit cu jurnaliştii şi militarii noştri şi a văzut cum ne apărăm ţara. Sean Penn dă dovadă de curajul care le lipseşte multora, mai ales politicienilor din Vest”, continua declaraţia oficialilor uncrainieni.

Actorul s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean, Volodomir Zelenski, care a şi postat un filmuleţ cu întâlnirea lor, pe Instagram. Conversaţia lor nu s-a putut auzi, însă preşedintele ucrainean, un fost actor şi comic de succes, a comentat la video-ul respectiv: “Cu cât ştie mai multă lume despre războiul din Ucraina, cu atât există mai multe şansă să oprim Rusia!”

Documentarul pe care-l realizează starul hollywoodian în Kiev este produs de VICE Studios, după cum ne informează un purtător de cuvânt al casei de producţie, şi rămâne de văzut când va fi lansat.

Foto - Instagram

Mai multe