Începe Festivalul cartofului!
În perioada 29-30 octombrie eşti invitată în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti„,la cea de-a 71-a ediţie a Târgului naţional al produselor ecologice, tradiţionale şi naturale, produse în ferme şi gospodării ţărăneşti.
În cadrul evenimentului va avea loc lansarea carţii “Cartoful – modest,maiestos,miraculos...”,cu zeci de reţete (româneşti,moldoveneşti,dar şi reţete tradiţionale din diferite ţări ale lumii) şi remedii.
Tot aici vei putea gusta cea mai buna tocană de cartofi de Covasna şi costiţă afumată. Pentru aceasta va fi nevoie de cel puţin 300 de kilograme de cartofi,aşa că înainte se va organiza un concurs de curăţat "pitioci". Aşadar,la 11.30 e ora mesei!
“Covăsnenii sunt cultivatori de cartofi din tată în fiu şi mai mult de jumătate din suprafaţa judeţului este însămânţată anual cu aceasta cultură. Recolta de cartofi a fost bună în acest an. Judeţul Covasna a reuşit sa îşi asigure necesarul pentru consum propriu şi este în măsura sa vândă şi în alte judeţe. Suntem la Bucureşti să alegeţi cartofii noştri din Sânzieni,judeţul Covasna,dar şi produse tradiţionale ce le vom pregăti cu cartofi. Avem pâine tradiţională din cartofi şi sperăm că bucureştenii deja o ştiu de la alţi participanţi,dar e bine să gustaţi o reţetă pe care o pregătim noi. Are un gust de-ţi lasă gura apă.”
În cadrul festivalului vei putea găsi zeci de produse aduse de producători din toate zonele ţării:Maramureş,Bucovina,Oltenia,Moldova,Muntenia,Transilvania,Banat. Cei prezenţi la târg vor putea gusta preparate inedite,cum ar fi pâinea la ţest,păstrăv prăjit cu mămăliguţă şi mujdei cu leuştean,vin fiert cu scorţişoară,suc de mere,bragă,bulz ciobănesc şi pastramă,sărmăluţe cu păsat maramureşene,legume,fructe proaspete dar şi conserve de toamnă pentru iarna ce se apropie.
Mai multe detalii despre produsele pe care le găseşti latârg pe www.media-link-business.ro