Însurat de 64 de ani, Alan Alda s-a îndrăgostit de soţia lui când au mâncat împreună tort de pe jos, la o petrecere

25 martie 2021   Viață de vedetă

Pe 15 martie, s-au împlinit 64 de ani de cât şi-au jurat dragoste pe veci. Alan Alda, starul serialului M*A*S*H, trăieşte o frumoasă poveste de iubire cu cea care i-a fost alături cea mai mare parte a vieţii lui şi care i-a oferit trei fiice, Arlene Weiss, fost fotograf, scriitor şi muzician talentat.

Cei doi soţi s-au întâlnit în anii '50, în New York, când Alan (85) urma cursurile Universităţii Fordham din Bronx şi Arlene (88) studia la Facultatea Hunter din Manhattan, iar primele lor întâlniri s-au petrecut pe repede înainte şi în circumstanţe mai multe decât amuzante.

Cei doi studenţi fuseseră invitaţi, de un amic comun, la o petrecere, unde Arlene îşi adusese clarinetul şi a cântat o piesă de-ale lui Mozart. Impresionat de priceperea tinerei muziciene, Alan a încercat să se bage în seamă, după mini-concertul ei, dar ea n-a fost prea impresionată de discuţia scurtă şi deloc impresionantă cu el. De fapt, tot cea a reuşit Alda să spună a fost „Salut! Eşti bună!”, la care ea a primit complimentul politicos şi atât.

Cea de-a doua întâlnire a lor a fost cea definitorie pentru ei. Au fost invidaţi din nou de prietenul lor comun, în acelaşi apartament, la o petrecere similară, la care gazda a servit, de data aceasta, o prăjitură sau tort delicios cu rom, pe care, din păcate, doar doi musafiri au ajuns să îl guste.

Prăjitura cu pricina se răcea pe frigider când a căzut brusc pe podea, spre regretul celor prezenţi. Dintre toţi cei invitaţi doar Alan şi Arlene şi-au luat câte o linguriţă şi au început să mănânce din desertul prăbuşit pe gresie. Amuzaţi de situaţie, tinerii au început să vorbească şi să râdă împreună. Acesta a fost începutul unei relaţii de peste şase decenii, care dăinuie şi-n ziua de azi.

“Asta a fost tot”, explică actorul. “Din acel moment am fost nedespărţiţi.”

Alan şi Arlene au făcut nunta pe 15 martie 1957 şi au trei fiice împreună – pe Eve (născută în 1958), Elizabeth (1960) şi Beatrice (1961) – şi opt nepoţi. În momentul de faţă, Alda suferă de Parkinson şi s-a retras din activitatea profesională.

Foto - Shutterstock

Mai multe