Învingătorii de la Eurovision

24 martie 2011   Viață de vedetă

Trupa „Hotel FM“ a câştigat, în noaptea de Revelion, finala selecţiei naţionale pentru Eurovision. Cu piesa „Change”, ne vor reprezenta la Dusseldorf, în mai. Vor reuşi oare să convingă juriul şi publicul?

În spatele acestui succes,este o poveste cu multe peripeţii. Din trupă fac parte britanicul David Bryan,compozitorul Gabriel Băruţă şi Alex Szus.

Anul trecut,„Hotel FM“ a fost foarte aproape să câştige competiţia pentru Eurovision cu piesa „Come as one”,însă a fost descalificată pentru că solistul nu avea cetăţenie română.

La această ediţie,organizatorii au inclus trupa „Hotel FM“ pe lista artiştilor recomandaţi. Să sperăm că nu s-au înşelat.

O viaţă ca-n filme

Despre englezul David Bryan se poate scrie o carte,deşi are doar 26 de ani. Pasionat de muzică şi de teatru,a renunţat la studii pentru că avea nevoie de bani. A muncit cinci ani ca sudor într-o fabrică,iar în următorii patru ani a văzut lumea. Apoi a muncit ca voluntar la Oradea,unde a ajutat la reamenajarea unui orfelinat.

Descoperit la karaoke

A plecat apoi în Anglia,dar s-a întors după un an la Oradea. Întâmplător,cineva l-a auzit cântând la karaoke şi i-a oferit o slujbă într-un club. Aici l-a cunoscut pe Gabriel Băruţă (31 de ani),care i-a propus să intre în trupa „Hotel FM“.

Melodie despre... artificii

„Când am compus piesa,m-am gândit la confetti şi la artificii”,a declarat pentru presă Gabriel Băruţă. „I-am cântat-o lui David aşa cum am avut-o în minte şi i-a plăcut”,a adăugat acesta.

Versurile sunt realizate împreună cu Alexandra Ivan. Despre melodie,compozitorul mai spune că este „pozitivă,antrenantă”.

Mai multe