Îţi doreşti să rămâi însărcinată şi să ai băiat? Iată cum poţi decide sexul bebeluşului tău
Există, în urma cercetărilor ştiinţifice, câţiva paşi de urmat care pot decide sexul copilului tău. Dar ştii ce trebuie să faci atunci când se apropie ovulaţia?
În primul rând, trebuie să stabileşti data ovulaţiei. La o menstruaţie care vine normal, la 28 de zile, ovulaţia are loc în zilele 12-15. În această perioadă, densitatea mucusului cervical creşte, având o consistenţă mai densă, pot apărea dureri în zona abdominală sau la spate, creşte sensibilitatea sânilor şi apetitul sexual. Pentru a fi sigură de frecvenţa şi echilibrul menstrual, e bine să îţi calculezi în fiecare lună data în care începe ciclul menstrual, fie prin metoda clasică a calendarului, fie cu noile apicaţii mobile.
După ce ai stabilit data la care ovulezi, trebuie să ţii cont de câteva reguli ale geneticii: băiatul este determinat de o pereche de cromozomi XY, iar fetele de perechea XX. Spermatozoizii Y sunt cei mai rapizi, dar, în acelaşi timp, extrem de fragili. Pentru a creşte şansele să naşti băieţel, e recomandat să faceţi dragoste în ziua ovulaţiei sau cu doar câteva ore înainte.
Astfel, spermatozoizii de tip Y vor ajunge să fecundeze primii ovului, deoarece cei de tip X sunt mult mai lenţi, dar mai rezistenţi. Aşadar, cea mai importantă regulă este să ştii ziua exactă în care începe ovulaţia. Există, în acest sens, şi dispositive la farmacie care pot stabili dacă ovulezi sau nu. Dacă aceasta este reglată “după ceas”, nu vei întâmpina probleme, însă dacă ciclul este neregulat, va fi ceva mai dificil.
Şi regimul alimentar poate influenţa sexul copilului. La finalul anilor ’70, un celebru medic ginecolog francez, Dr.Papa, a demonstrat că viitoarea mămică trebuie să mănânce alimente bogate în sodiu şi potasiu pentru a avea băiat: mâncăruri sărate, apă minerală naturală şi carbogazoasă, carne de vită şi peşte, mezeluri bio, fructe uscate precum prune, caise şi smochine, cartofi, ciuperci, leguminoase şi prăjituri. El recomanda reducerea consumului de lactate, fructe de mare, ouă şi oleaginoase.