La ce vârstă a inventat Elon Musk primul joc video şi în ce a investit banii. Ciocolata, muza lui în afaceri

27 aprilie 2021   Viață de vedetă

Când spui Elon Musk, te referi la una dintre minţile sclipitoare care a ajutat economia globală să se dezvolte cu ajutorul tehnologiei. Fondatorul „Space X‟, care în prezent lucrează la o tehnologie menită să înlocuiasă limbajul uman, a fost de mic inventiv şi a reuşit încă de la o vârstă fragedă să îşi impresioneze prietenii cu creaţiile sale.

Nativ din Africa de Sud, Elon Musk a ajutat întreaga populaţie globală cu invenţiile sale. Miliardarul a declarat pentru presa internaţională că, în trecut, lucra sute de ore pe săptămână sub biroul său sau chiar mai mult, pentru a-şi atinge obiectivele. Muncitor a fost încă de mic. În copilărie, Musk îşi impresiona prietenii cu invenţiile sale video şi le vindea acestora ciocolată, fără să ştie părinţii lui.

La 10 ani, Musk a învăţat singur limbajul de programare

Pasiunea lui Musk pentru calculatoare a început încă de la vârsta de 10 ani, când a văzut pentru prima oară un computer. Pe atunci, nu existau mulţi profesori de informatică şi a învăţat singur limbajul de programare. După doi ani de studii, la vârsta de 12 ani, a dezvoltat un joc cu temă spaţială pe care la numit „Blastar‟. Spiritul antreprenor şi-a spus cuvântul de pe atunci, deoarece Musk a vândut jocul unei reviste de tehnologie pentru suma de 500 de dolari. Tânărul antreprenor a fost impresionat că a primit această sumă, iar acest lucru l-a motivat să continue invenţiile.

(Elon Musk în copilărie)

Ciocolata, pasiunea fondatorului „Space X‟

Băiatul cu ambiţii măreţe nu s-a oprit aici! În urma „tranzacţiei

, Musk s-a gândit că ar putea investi banii într-un aparat de vândut ciocolată, chiar lângă şcoala unde el şi fratele său mai mic, Kimbal studiau. Din păcate, speranţele lor au fost spulberate de părinţi, care nu şi-au dorit să îşi dea acordul pentru acest lucru, iar cei doi fraţi au rămas doar cu multă ciocolată pe care au vândut-o ulterior colegilor de şcoală, fără să ştie părinţii. Musk a rămas încă de pe atunci cu pasiunea pentru dulciuri, deoarece în anul 2018, fondatorul „Space X

 a declarat că îşi doreşte să deschidă o fabrică de dulciuri care să se numească „Cryptocandy

, după criptomonede. Fabrica „Cryptocandy

 ar putea produce în viitorul apropiat „chocolate bitcoins

 (bitocoini de ciocolată) sau „space rocks

 (roci spaţiale de ciocolată).

Sursă foto: Shutterstock, Blongmantra.net 

Mai multe