La o cafea cu...Florin Busuioc/ «Cât de sensibile sunt femeile la vreme şi vremuri?»

13 decembrie 2012   Viață de vedetă

Din vremuri imemoriale, atunci când vremea era cu totul altfel decât o ştim noi acum, femeile au avut multe de îndurat şi din pricina vremurilor, şi din pricina vremii aspre. În mod natural, femeia este firavă, delicată, gingaşă şi sensibilă, bunăoară...

Aşa a fost ea creată,indiferent dacă abordăm teoria evoluţionistă sau pe cea a creaţioniştilor. Ea nu mergea la vânătoare,nu prea se aventura prin junglă sau pe apele repezi,în căutare de hrană,ci stătea cuminţică în hâda peşteră,pe care n-o achiziţionase prin credit bancar,ci pur şi simplu o ocupaseră pentru ea şi plozi bărbaţii mai vânjoşi.

Ei bine,da,şi astăzi credem că noi,bărbaţii,suntem cei vânjoşi. În naivitatea noastră adolescentină (şi până pe la vreo 80 de ani tot aşa o să rămânem),credem că stăpânim casa,familia,femeia şi,în cele din urmă,situaţia. Nimic mai fals. Uitaţi-vă puţin în urmă,în istoria zbuciumată a acestei omeniri,şi o să vedeţi cum,uşor-uşor,delicata,gingaşa şi firava făptură din viaţa noastră şi-a depăşit de mult condiţia şi astăzi nu numai că ne este egală,dar,având în vedere că proporţia femei-bărbaţi este în favoarea lor,chiar ne-a depăşit puţintel.

Nu ştiu cât de sensibile sunt astăzi femeile la aceste vremuri pe care cu greu le traversăm,ştiu însă că noi,bărbaţii,suntem destul de bulversaţi. Or,dacă n-ar fi ele sensibile (sau nu),să ne aşezăm capul plin de derute pe umărul lor,cred ca omenirea s-ar duce de râpă.

Da,cred că femeile sunt mai puternice în aceste vremuri. Pentru că idealurile lor sunt mai clare şi instinctul de supravieţuire e mult mai puternic. Ele ştiu că a procrea înseamnă a perpetua specia. Deşi mi-e ruşine să o spun,recunosc că mintea bărbatului,când spune a procrea,înţelege altceva. Mă întrebi dacă femeia e sensibila la vreme… Ştiu doar că femeia e frumoasă indiferent de vreme. Şi că bărbatul e al naibii de sensibil la frumuseţe. Aşa că,în cele din urmă,tot bărbatul e mai sensibil,fie că vorbim despre vreme,fie că vorbim despre vremuri.

Vă rog din suflet,lăsaţi femeia în pace,şi nu mai încercaţi să o înţelegeţi,pentru că nu veţi reuşi. Şi,în plus,ea ne-a înţeles pe noi demult şi râde pe sub mustaţă.

Florin Busuioc prezintă rubrica Vremea în cadrul Ştirilor ProTV. 

Mai multe