Lacul de unghii - mod de întrebuinţare

2 aprilie 2017   Viață de vedetă

Pune-ţi în valoare mâinile colorându-le cu lac de unghii. O finisare frumoasă obţii dacă urmezi întocmai câteva reguli simple.

Operaţiuni pregătitoare

Spală-te bine pe mâini,după care usucă-le cu un prosop moale. Elimină vechea ojă cu o dischetă de bumbac îmbibată în dizolvant. Evită produsele care conţin acetonă sau formaldehidă,pentru că usucă unghiile. Îndepărtează lacul începând de la marginea unghiei către centrul acesteia. Dacă nu ai avut ojă pe unghii,şterge-le cu oţet. Aşa elimini orice urmă de grăsime,iar oja va adera mult mai bine şi nu se va ciobi. După ce ai aplicat ulei de cuticule,masează delicat unghiile. Împinge uşor cuticulele cu beţişor de portocal,după care dă unghiilor forma dorită.

Citeşte şi:Află ce spune aspectul unghiilor despre sănătate

Lacul de bază,important

După ce ai pregătit unghiile,întinde pe toată suprafaţa lor,cât şi pe sub ele,lac de bază (base coat). Acesta este transparent şi împiedică crăparea ojei şi îngălbenirea unghiilor după vopsire. Aşteaptă ca unghiilesă se usuce,apoi treci la următorul pas:vopsirea lor.

Aşa aplici corect oja!

Nu agita recipientul prin mişcări de sus în jos,căci oja o să prindă bule de aer. Cel mai bine ar fi să-l rulezi în palme. Şterge bine pensula şi întinde o linie fină de lac sub vârful unghiilor. Apoi colorează şi restul unghiei:desenează o linie pe mijloc,după care aplică ojă pe suprafaţa rămasă. Mişcările trebuie să fie lungi şi continue,pentru ca bulele de aer să nu se formeze,insistând pe margini. Întinde al doilea strat numai după ce primul rând de lac de unghii s-a uscat complet. Ideal ar fi să execuţi între 6-8 pensulări per total.

Citeşte şi:Nuanţe de lacuri de unghii la modă

Când se foloseşte lacul de protecţie

Lacul de protecţie (top coat) nu doar că măreşte durata de viaţă a manichiurei,dar ajută şi la uscarea mai rapidă a ojei. Pe lângă toate acestea,el conferă manichiurii un aspect lucios şi maschează posibilele imperfecţiuni. Se foloseşte întotdeauna după aplicarea ultimului strat de ojă. Nu se întinde niciodată pe unghia naturală. Reutilizează-l o dată la 2 zile,pentru ca manichiura să se menţină intactă cât mai mult timp.

Cum grăbeşti uscarea ojei

Tocmai ţi-ai făcut manichiura şi vrei ca unghiile să ţi se usuce mai repede? Ţine-ţi mâinile cufundate într-un vas cu apă rece. O altă soluţie eficientă este să le usuci cu foehnul. Important este să setezi aparatul pe aer rece,nu cald. Altfel,lacul nu se va întări.

Ce trebuie să ştii despre oja semipermanentă

Se aseamănă foarte mult cu lacul de unghii normal,doar că are o textură mult mai rezistentă şi se usucă prin folosirea unei lămpi cu raze ultraviolete. De aceea,acest tip de manichiură se realizează îndeosebi în saloanele de specialitate. Acasă poţi să o pui în practică doar dacă ai un astfel de aparat. Oja semipermanentă se menţine pe unghii 2-3 săptămâni,chiar dacă speli vasele ori faci curăţenie. Spre deosebire de oja normală,aceasta se îndepărtează cu o soluţie specială.

Ghidul nuanţelor de ojă

Când optezi pentru o anumită nuanţă a lacului de unghii,ţine cont şi de culoarea mâinilor tale. Ai pielea albă? Îţi poţi vopsi unghiile în mov deschis,roşu ori piersică. Evită tonurile închise,precum albastru,verde sau negru. Culorile mai închise,cum sunt ciocolatiu,maroniu sau vişiniu se potrivesc persoanelor cu pielea măslinie. Nu le avatajează albul,argintiul sau rozul pal.

Trucuri

Dacă vrei ca manichiura să reziste mai mult,nu-ţi ţine multă vreme unghiile în apă înainte să le dai cu ojă.

Dacă oja se îngroaşă,pentru a o subţia,pune câteva picături de lac transparent de unghii în oja preferată şi amestecă bine cu pensula. O altă variantă ar fi să pui sticluţa cu ojă într-un vas cu apă foarte fierbinte şi s-o laşi până când lichidul se răceşte.

Mai multe