Liftingul facial la... 25 de ani. E posibil?

25 iulie 2016   Viață de vedetă

Atunci când vorbim despre aspectul feţei, cele mai întâlnite probleme pe care le întâmpină atât femeile, cât şi bărbaţii sunt ridurile şi pielea lăsată.

Primele semne ale bătrâneţii apar în general în jurul vârstei de 25 de ani,însă pot apărea şi mai devreme,în funcţie de factori precum expunerea la soare,viciile,îngrijirea necorespunzătoare şi chiar predispoziţia genetică.

Pentru a opri timpul în loc,din ce în ce mai multe femei apelează la intervenţiile chirurgicale,menite să redea chipului un aspect tânăr.

„Dacă pentru riduri mai există şi varianta injectărilor cu botox,în cazul în care avem de-a face şi cu piele lăsată,cu migrarea grăsimii şi schimbări la nivelul sprâncenelor,este recomandat liftingul facial. Prin această intervenţie,practic se întinde şi se înlătură surplusul de piele,se reaşază trăsăturile în poziţia iniţială,se reface stratul de grăsime,iar când dorim rezultate de lungă durată,este nevoie şi de retensionarea muşchilor faciali”,explică dr. chirurg estetician Călin Doboş.

Vârsta recomandată pentru lifting facial

Femeile care apelează la liftingul facial au vârsta trecută de 30 de ani,însă există diferite tipuri de lifting care se pot realiza şi la o vârstă mai fragedă. Schimbările de la nivelul central al feţei apar mai devreme decât cele de la nivelul inferior. Astfel,lăsarea pomeţilor e primul semn de trecere a timpului,iar liftingul centro-facial 3D este cel care remediază această situaţie.

Liftingul facial inferior (clasic) este cel mai adesea efectuat la persoanele cu vârste mai mari de 35 de ani,ajutând la reducerea aspectului ridurilor adânci şi a pielii lăsate de la nivelul mandibulei şi a gâtului,redând fermitatea şi aspectul tânăr. În acelaşi timp,liftingul frontal reduce sau elimină ridurile adânci din regiunea frunţii,iar liftingul temporal se practică pentru a ridica partea externă a sprâncenelor.

Mai multe