Magneziul, mineralul frumuseţii

22 februarie 2016   Viață de vedetă

Magneziul este benefic pentru organism deoarece reglează tensiunea arterială, reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, previne migrenele, dar reduce şi crampele menstruale.

Dar ştiai că poate face minuni pentru pielea ta? De fapt,este considerat mineralul frumuseţii în medicina tradiţională chinezească.Acesta este necesar pentru îndeplinirea a peste 300 de reacţii în organism.În plus,este al patrulea mineral cel mai prezent care se găseşte în celule,după calciu,fosfor,şi potasiu. Al treilea cel mai abundent mineral din apa de mare,şi al optulea mineral de pe Pământ.

Beneficiile magneziului asupra frumuseţii

Magneziul ajută la restabilirea nivelului de magneziu celular,acţionând ca un protector celular natural,facilitând detoxifierea sigură şi eficientă. Este cel care ne scapă de durerile de tot felul,dar ajută şi la creşterea sănătoasă a ţesutului pielii.

1. Previne ridurile

Magneziul este necesar pentru enzimele care reglează replicarea ADN-ului şi reparaţii. Fără ea,pielea este supusă la o serie  de dăunători a radicalilor liberi şi a inflamaţiilor. Cartea „Miracolul magneziului” citează un studiu care arată că celulele pielii cultivate fără magneziu au fost de două ori mai susceptibile de a suferi de atacuri ale radicalilor liberi.

2. Reduce inflamaţia

Într-un studiu realizat în 2007,cercetătorii au descoperit că magneziul ajută la reducerea inflamaţiei cauzate de un exces de E-selectin şi proteina C reactivă. E-selectin este produs atunci când pieleasusţine orice fel de problemă,inclusiv a celor create de bacterii cauzatoare de acnee care invadează pielea. Aceasta este prezentă la cei care suferă de acnee. Magneziul ajută la reducerea efectelor de E-selectin şi previne inflamaţia.

3. Reduce alergiile pielii

Eczemele sunt adesea un semn a deficienţei de magneziu. Atunci când nivelurile de magneziu sunt mici,organismul începe să producă histamine. Histamina creează mâncărimi ale pielii şi petele roşii,care sunt cauzate de umflarea vaselor de sânge care se scurg în piele şi ţesuturi. Alături de producţia de histamine,deficitul de magneziu are ca rezultat un nivel scăzut de acizi graşi pe piele. Acest lucru duce la reducerea elasticităţii şi a umidităţii şi se creează starea perfectă pentru uscare şi inflamare.  

Magneziul luat din alimentaţie

Magneziul poate fi obţinut dintr-o varietate de surse de alimente. Cu toate acestea,magneziul şi alte elemente nutritive sunt diminuate sau pierdute,după recoltare,prin îngheţare,refrigerare,transport şi depozitare.Studiile indică faptul că majoritatea celor care au diete cu deficit de magneziu,1 din 5 obţin mai puţin de jumătate din doza necesară de magneziu din dieta lor de zi cu zi. Suplimentarea orală este afectată de numeroase lucruri în intestin,indiferent de tipul de magneziu pe cale orală pe care îl iei. Mai mult decât atât,magneziul,administrat oral poate fi potenţial laxativ şi capacitatea de a absorbi magneziu prin tractul gastro-intestinal este limitată de timpul său de tranzit scurtat.Pielea este o viaţă,respiraţie de organe. Atât timp cât o moleculă sau ion este suficient de mic pentru a trece prin suprafaţa poroasă a pielii,se va termina în cele din urmă în fluxul de sânge. Aplicarea topică,de asemenea,va permite maximizarea cantităţii de magneziu pe care îl primeşti zilnic. Este deosebit de eficace ca analgezicul să poată fi aplicat direct pe zona problemei,pentru a oferi adesea instant rezultate.

Cremă de corp pe bază de magneziu Ai nevoie de:

-2 linguri de ulei de magneziu

-2 linguri de ulei de avocado

-2 linguri de unt de shea nerafinat

-2 linguri de ceară de albine

-4-6 picături de ulei esenţial,orice aromă

Mod de prepare

Într-o cratiţă mică la foc mic,topeşte untul de shea şi ceara de albine,apoi adaugă uleiul de avocado. Pune în blender uleiurile topite,să fie la aceeaşi temperatură. Adaugi în amestec

,şi începi să învârţi până devine gros,de culoare albă. Apoi,pui loţiunea într-un borcan de sticlă.

Foloseşte-o pentru a preveni crampele,ca ulei de masaj,folosind ulei de migdale. Masează în zona tâmplei atunci când te doare capul sau ai o durere de spate.

Credit foto:www.curejoy.com

Mai multe