Manichiură în 7 mişcări

20 august 2016   Viață de vedetă

Ca să-ţi faci o manichiură ca la salon, nu trebuie să cheltuieşti mult. Cu câteva produse bine alese, poţi avea unghii frumos colorate, chiar la tine acasă.

1.      Cu o dischetă îmbibată în dizolvant,îndepărtează urmele de grăsime sau vechea ojă. Foloseşte un produs care nu are în compoziţie acetonă sau formaldehină,substanţe care usucă unghiile. Indicat este să foloseşti un dizolvant pe bază de uleiuri esenţiale.

2.      Ţine mâinile într-un vas cu apă caldă şi săpun,3 minute. Aşa se va îndepărta murdăria de sub unghii-şi le pregăteşti pentru pasul următor. Usucă-le cu un prosop moale.

3.      Pune pe fiecare unghie o picătură de ulei de cuticule şi masează prin mişcări circulare. În felul acesta,cuticulele se vor înmuia. Pentru a preveni infecţiile,nu le tăia. Este suficient să le împingi cu un beţişor din bambus.

4.      Pileşte-ţi unghiile pentru a le da forma dorită. Ai grijă ca mişcările să fie într-o singură direcţie şi să înceapă din mijloc spre exterior. Astfel,ele nu se exfoliază şi nici nu se crapă. „Fie că purtăm unghii de lungime mare,medie sau mică,atunci când le alegem forma,trebuie să ţinem cont de aspectul lor natural. Ghidându-ne după acest lucru,marginea liberă trebuie să aibă aceeaşi formă,pentru ca întreaga unghie să aibă un contur armonios“,explică Adina Cepoi,trainer Jessica Cosmetics România.

5.      După această operaţiune,spală-te bine pe mâini şi masează-le cu o cremă hidratantă. Şterge excesul de pe unghii cu o dischetă cu dizolvant. Altfel,lacul de unghii nu se va fixa bine şi se va coji la scurtă vreme.

6.      Înainte de a te da cu ojă,aplică un lac-tratament incolor,cunoscut sub numele de base coat sau strat de bază,care pregăteşte unghiile pentru straturile de culoare. Produsul mai are un avantaj:împiedică îngălbenirea unghiilor după vopsire.

7.      Întinde oja pe toată suprafaţa unghiilor,lăsând marginea liberă. Pentru ca produsul să ţină mai mult,e nevoie de două straturi. Aşteaptă 10-15 minute între aplicări. Ai răbdare ca oja să se usuce înainte de a te apuca să gospodăreşti prin casă. Pentru a grăbi procesul,poţi folosi un spray cu uscare rapidă. La final,cu un beţişor de urechi înmuiat în dizolvant,curăţă eventualele greşeli,apoi foloseşte un lac de protecţie,top coat. Acesta dă un luciu aparte şi întăreşte unghiile.

Idei Click! pentru femei

Ca să înmoi cuticulele,poţi să foloseşti ulei de măsline.

Nu pili unghiile imediat ce ieşi de la duş,căci sunt foarte fragile şi se rup.

Pentru ca oja să se păstreze multă vreme,la fiecare două zile,aplică peste ea un strat de lac incolor.

Sfatul specialistului

Adina Cepoi,trainer Jessica Cosmetics România

Culoarea pe care vrem s-o purtăm trebuie aleasă întotdeauna în funcţie de nuanţa pielii. E bine să ţinem cont de faptul că atunci când pielea are nuanţe galbene,portocalii sau măslinii,avem de-a face cu un ton cald,aşadar oja trebuie să fie şi ea în tonuri calde. Nuanţele de roşu,roz,violet sau albastru strălucitor sunt cel mai bine puse în evidenţă pe tonurile reci ale tegumentelor. Atunci când pielea are tendinţe spre roz-roşu sau violet,va trebui să rămânem în zona culorilor ce au la bază nuanţe reci de albastru. Dacă pielea are un ton cald cu reflexii aurii,ne orientăm spre culori ce au la bază galben.

Mai multe