Mască facială pe bază de aloe vera

24 decembrie 2015   Viață de vedetă

Aloe vera gel şi sucul de lămâie au beneficii imense asupra frumuseţii. Ambele ajută la reducerea punctelor negre şi a petelor de pe faţă, şi chiar ajută la minimizarea vergeturilor. În plus, ajută la vindecarea acneei şi a cicatricilor lăsate de aceasta.

Atunci când este folosit pentru păr,aceasta le oferă hrană pentru a preveni excesul de scalp,eliminând mătreaţă,încurajând creşterea părului şi prevenind căderea acestuia.

Toate aceste beneficii ale aloei vera ne ajută să avem părul frumos şi strălucitor şi un ten luminos. Aplicarea regulată a acestei măşti preparată în casă este extrem de benefică şi pentru reducerea bronzului.

Dacă nu ai deja o plantă aloe vera,poţi cumpăra una pentru o sursă continuă de gel de aloe vera. Combinat cu suc de lămâie,vei beneficia de o cale de atac eficientă,şi totuşi necostisitoare asupra frumuseţii.

În plus,faţă de proprietăţile naturale din lămâie care ajuta la îngrijirea frumuseţii,sucul acesteia va preveni gelul de aloe să nu devină de culoarea maro. Cum să pregăteşti masca pe bază de aloe vera şi suc de lămâie.

Ai nevoie de: 

-2 aloe vera frunze 

-o jumătate de lămâie 

-2 boluri 

-un cuţit ascuţit

-un storcător de suc (opţional)

-un blender 

Paşi 

1. Taie în două frunza de aloe vera cu un cuţit ascuţit; 

2. Taie marginea zimţată ale ambelor frunze;

3. Taie stratul superior al frunzelor pe lungime. Vei vedea translucid gelul de aloe vera în interior;

4. Îndepărtează cu grijă gelul de pe aloe vera din frunze;

5. Pune pulpa de gel într-un castron;

6. Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie; 

7. Toarnă gelul de aloe vera într-un blender;

8. Toarnă sucul de lămâie în mixer;

9. Amestecă cele două ingrediente timp de aproximativ un minut;

10. Toarnă amestecul din blender într-un bol.

Acum ai un tratament de frumuseţe natural pentru păr şi piele. Pentru păr. După ce ai spălat părul,aplică această mască,pe care o laşi să acţioneze aproximativ 20 de minute şi apoi clăteşte-l din nou.  

Masca facială. Înainte de a aplica masca,spală faţa cu apă rece. Aplică masca pe faţă şi pe gât pentru a menţine elasticitatea pielii,lăsând-o să acţioneze 10-15 minute,apoi clăteşte cu apă caldă.

Sfaturi:Spală frunzele de aloe vera cu apă înainte de a le utiliza. În loc de a felia frunza de aloe vera pe lungime,o poţi tăia în bucăţi mari sau cuburi,pentru a scoate mai uşor gelul. Deschide stratul superior al fiecărui cub,apoi de pe coajă,iei gelul.

Daca nu poţi obţine gelul de aloe vera cu un cuţit,îl poţi scoate gelul cu o lingură. Dacă nu ai un storcător de lămâie,stoarce sucul cu mâna. Pentru a obţine mai mult suc,rulează lămâia pe blat,înainte de a o tăia în două părţi.

Atenţionare:Utilizarea sucului de lămâie frecvent pe păr poatedecolora culoareaacestuia. Aşadar,înlocuieşte ocazional sucul de lămâie cu mierea. Combinaţia dintre miere şi aloe vera gel va hidrata părul.

Mai multe