Măşti faciale care stimulează nivelul colagenului

27 iulie 2016   Viață de vedetă

Singura proteină pe care corpul o produce şi care ajută la formarea şi creşterea firului de păr şi menţinerea pielii elastice este colagenul. În plus, cu cât nivelul de colagen din piele este mai mare, ridurile sunt ţinute la distanţă.

30% din proteina colagen se duce în păr,iar 70% în piele. Cu acest raport în minte,îţi poţi da seama cât de important este colagenul în menţinerea pieliitinere. Chiar dacă corpul continuă să producă această proteină,de-a lungul timpului cantitatea scade. În plus,producţia poate fi afectată şi încetinită de stilul de viaţă,cum sunt dieta,modificările hormonale şi stresul.Aşadar,cum putem stimula producţia de colagen din organism?Primul pas:Trebuie să faci modificările necesare în dietă,să mănânci alimente bogate în colagen şi să eviţi alcoolul şi tutunul.Al doilea pas:Relaxează-te mai mult,evită perioadele stresante.Al treilea pas:Practică exerciţii care să stimuleze circulaţia sângelui şi metabolismul,fiind cele care contribuie la creşterea nivelului de colagen.În plus,în afară de alimente şi modificarea stilului de viaţă,sunt recomandate măştilefaciale preparate pe bază de legume şi fructe,care ajută foarte mult,deoarece stimulează nivelul de colagen din piele.

Iată câteva reţete de măşti faciale care stimulează nivelul de colagen din piele: 1. Mască din castravete şi albuş de ou

Albuşul de ou conţine proteine,iar castravetele are proprietăţi antibacteriene şi este bogat în apă.

Ingrediente

-albuşul de la un ou

-suc de castravete

-5 picături de

la alegere

Mod de preparare

Amestecă sucul de castravete cu albuşul de ou cu mixerul până devin omogene. Adaugi cele 5 picături de ulei esenţial,după care aplici pasta obţinută pe toată faţa şi o laşi până se usucă. Apoi clăteşti cu apă călduţă şi ştergi cu un prosop moale.

2. Mască din cafea şi prune   Ingrediente

-3-4 prune uscate

-o ceaşcă de cafea

Mod de preparare

Înmoaie prunele uscate în ceaşca de cafea proaspăt preparată,sau le pasezi şi amesteci până devin o pastă. Aplici amestecul obţinut uniform,pe toată faţa şi îl laşi să acţioneze jumătate de oră,după care clăteşti cu apă călduţă.

3. Mască din morcov şi guava

Această mască de faţă va ajuta la eliminarea liniilor fine,în timp ce hrăneşte pielea profund cu vitaminele A,C şi E.

Ingrediente

-jumătate de morcov (curăţat,spălat şi fiert)

-jumătate de guava (decojită şi tăiată cuburi)

  Mod de preparare:    

Amestecă cele două ingrediente până devin pastă,pe care o aplici pe faţă. O laşi să acţioneze 15 minute,după care clăteşti bine cu apă călduţă şi ştergi cu un prosop.

La fel de bune pentru creşterea nivelului de colagen sunt măştile pe bază de banană,portocală şi iaurt,sau cea din avocado,miere şi ulei de cocos. Vei fi uimită de rezultatele pe care le oferă.

Credit foto:http://www.boldsky.com

Mai multe