Măşti revitalizante din plante

9 ianuarie 2012   Viață de vedetă

Multitudinea de plante medicinale asigură pe termen lung un organism mai sănătos şi un ten fără probleme sau iritaţii. Învaţă din articol cum să-ţi prepari singură o mască din plante, fără prea mult efort. Îţi recomand să începi cu una din gălbenele!

Cum faci o mască facială din gălbenele?

Gălbenele,cunoscute şi sub denumirea de “calendula”,sunt folosite  în prepararea produselor de îngrijire a pielii,datorită capacităţilor emoliente şi regenerante. Au proprietăţi de întinerire a celulelor şi de aceea,gălbenele ajută pielea pătată sau arsă de soare,să se repare singură,calmând iritaţiile şi reducând roşeaţa.

Îţi poţi face o mască din petale,cu flori din grădina personală,sau din gălbenele uscate,găsite în plafar. Iată câteva exemple:

1. Fierbe 1/2 de cană de apă şi adaugă apoi o lingură de flori de muşeţel şi  una de gălbenele. Pot fi proaspete sau uscate,nu contează prea mult. Lasă-le timp de 10 minute să se infuzeze. Între timp,fierbe şi pasează un morcov,într-un castron mic,peste care să adaugi 1/4 linguriţă de ulei de migdale. Adaugă ceaiul de gălbenele şi muşeţel peste morcov,împreună cu o lingură de lecitină granule şi o linguriţă de germeni de grâu-ulei. Amestecă toate ingredientele bine (un blender poate fi folosit pentru o textură ceva mai fină). După curăţare,distribuie amestecul pe toată faţa,evitând zona ochilor. Relaxează-te 15 minute şi îndepărtează ulterior masca,cu ajutorul unui prosop umed şi moale.

2. Combină o linguriţă de miere pulbere cu o linguriţă de lut facial şi una de lapte pudră non-gras.  Adaugă şi o linguriţă de fulgi de ovăz,fin măcinaţi. Într-un recipient mic,pune 42 de ml de aloe vera suc şi 14 grame de calendula. Amestecă ingredientele lichide împreună cu cele solide,pentru a face o pastă moale. Distribuie amestecul pe toată faţă,lăsând liberă zona ochilor. Lasă amestecul  să se usuce şi îndepărtează-l apoi cu un prosop cald.

3. Măsoară 2 linguriţe de iaurt simplu,fără arome,într-un castron mic şi adaugă 2 linguriţe de flori proaspete sau uscate de gălbenele. Adaugă 5 picături de suc de lămâie şi amestecă bine. Lasă toata compoziţia timp de 30 de minute înainte să o aplici pe pielea curată a feţei şi a gâtului. După 10 minute,poţi clăti.

Mai multe