Melody Thomas Scott, din „Tânăr şi neliniştit”, abuzată în copilărie chiar sub privirile bunicii ei

15 decembrie 2020   Viață de vedetă

Viaţa bate telenovela! Cel puţin în cazul actriţei de la Hollywood, care a ales să-şi publice memoriile anul acesta şi să facă nişte dezvăluiri fără precedent despre trecutul ei destul de îndepărtat, dar niciodată uitat.

Melody Thomas Scott a rupt tăcerea cu privire la ororile pe care le-a îndurat când era numai o copilă. Actriţa de 64 de ani, din binecunoscutul serial „Tânăr şi neliniştit”, o şocat o lume întreagă cu autobiografia Always Young&Restless: My Life On and Off America’s #1 Daytime Drama (n.r. Întotdeana tănără şi neliniştită: viaţa mea de pe platourile de filmare ale telenovelei nr.1 din America şi din culisele ei), care a scos la iveală abuzul sexual pe care vedeta l-a îndurat, ani în şir, în copilăria sa. Ceea ce a făcut situaţia şi mai gravă a fost că bunica lui Melody a fost martora întregii agresiuni şi n-a mişcat un deget pentru a o salva pe fetiţă de abuzatorul său. Cum de-a fost posibil aşa ceva?

Aveam patru ani când s-a întâmplat prima dată”

Când era doar o copilă, Melody Thomas Scott a prins un loc în prestigioasa şcoală de actorie Hollywood Children’s Theatre, care era condusă, la acea vreme de fondatorul ei, Cosmo Morgan, un bărbat destul de în vârstă. Conform celor relatate de actriţă în autobiografia sa, micuţa Melody fusese sfătuită să ia lecţii private în fiecare săptămână. Zi şi făcut!

Doar că, în timpul acestor întâlniri private, Scott trebuia să stea în poala profesorului ei, nimeni altul decât Cosmo Morgan. Actriţa susţine, spre uimirea noastră, a tuturor, că lucrurile au escaladat rapid, cu toate că bunica fetiţei se află în cameră cu ei şi putea observa foarte bine tot ceea ce se întâmpla între bărbatul în vârstă şi copilă.

“Ţin minte când s-a întâmplat prima dată. Aveam patru ani şi nici nu prea îmi dădeam seama că ceea ce mi se întâmpla era ceva greşit. Ea stătea la nici doi metri de noi, iar eu mă uitam la ea, ochii mei cu siguranţă că o întrebau: <Tu vezi ce se întâmplă? Faci ceva ca să opreşti toată chestia asta?> Şi nu a făcut niciodată nimic”, a declarat „Nikki Newman” din serialul „Tânăr şi neliniştit” pentru Page Six, adăugând că abuzul sexual a continuat ani întregi.

Explicaţia pentru comportamentul bunicii

Bunica lui Scott – care era tutorele ei – a murit de ceva vreme, însă actriţa recunoaşte că n-a fost în stare, în tot acest timp care a trecut de-atunci, să o ierte pentru complicitatea ei: „Nu sunt pregătită pentru aşa ceva şi nici nu ştiu dacă voi fi vreodată, pentru că a fi complice la aşa ceva mi se pare o răutate, ceva maliţios de-a dreptul. Pur şi simplu, nu poţi îngădui să i se întâmple aşa ceva unui copil.”

Privind în urmă la coşmarul prin care bunica ei a lăsat-o să treacă, Melody e de părere că tutorele ei trebuie să fi suferit din cauza unei boli mentale de a fost în stare de asemenea complicitate. „Dacă s-ar fi întâmplat totul acum şi ar putea fi diagnosticată, cu siguranţă că ar fi vorba despre personalitate borderline, plus alte tulburări. Mai mult de-atât, ea era extrem de ambiţioasă şi credea că trebuie să facem tot ceea ce era de făcut pentru a răzbi la Hollywood.”

Mai multe