Metode inedite ca să elimini mirosurile neplăcute

4 ianuarie 2013   Viață de vedetă

Dacă obişnuieşti să te înfofoleşti în anotimpul rece şi să mergi prin locuri călduroase sau cu mulţi oameni prin jur, este firesc să transpiri. Fenomenul este normal deoarece elimini toxinele. Ce te faci însă cu mirosurile neplăcute?

Dau un gust aparte mâncării şi sunt foarte sănătoase pentru organism. În plus,neutralizează mirosul neplăcut al transpiraţiei,datorită concentraţiei ridicate de clorofilă,care are un puternic efect de dezodorizare. Iată de ce trebuie să adaugi în mâncare pătrunjel,mărar,spanac sau alte legume cu frunze verzi.

Transpiri abundent? Ai putea să încerci bicarbonatul de sodiu. Pe lângă efectul de albire a dinţilor,el împiedică apariţia mirosului neplăcut de transpiraţie. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură cu bicarbonat de sodiu şi apă până obţii o pastă cu care te dai pe axilă,cu ajutorul unei dischete demachiante.

Clasicul deodorant şi antiperspirant din comerţ,destul de contestat în ultima perioadă datorită sărurilor de minerale din compoziţie ce ar favoriza apariţia cancerului de sân,poate fi înlocuit cu piatră de alaun. Ea reglează secreţiile,neutralizează mirosurile neplăcute,lasă pielea să respire şi calmează arsurile cauzate de lama de ras. Piatra de alaun nu conţine clorhidrat de aluminiu (considerat vinovat de apariţia cancerului mamar) şi nici amoniu.

Uleiurile de salvie,rozmarin sau lavandă pot fi şi ele utilizate pe post de antiperspirante. În funcţie de preferinţe,combină 5-10 picături de substanţă cu 30 ml de apă,adaugă soluţia rezultată într-un recipient cu spray sau pe o bucată de vată şi dă-te în zonele cu probleme,după ce ai făcut duş.

Mai multe