Michael Douglas, la un pas de înec în studenţie. Avea halucinaţii de cât timp stătuse sub apă

7 octombrie 2021   Viață de vedetă

Viaţa bate filmul! Câteodată actorilor li se întâmplă lucruri mai spectaculoase în viaţa reală decât e trecut vreodată în orice scenariu hollywoodian. Este şi cazul lui Michael Douglas, care a scăpat ca prin urechile acului în câteva situaţii-limită...

Este eroul filmelor dramatice sau de acţiune, care ne impresionează întotdeauna cu talentul şi priceperea sa de-a face faţă provocărilor. Iar, în viaţa de zi cu zi, nu pare prea diferit faţă de tipul descurcăreţ pe care-l afişează pe marele ecran. O situaţie reală care l-a pus în mare încurcătură pe actor s-a petrecut în Colorado, când s-a declanşat o furtună straşnică de zăpadă. Michael s-a văzut nevoit să-şi facă un adăpost din nişte crengi de pin, care să-i ţină de cald şi să-l ferească de îngheţ. Douglas a detaliat întreaga situaţie în Men's Journal, unde a povestit cum a căutat un loc mai retras în plină furtună şi cum a construit el acel adăpost din crengile de pin, care i-a salvat, într-un final, viaţa.       Altă dată când a fost în pericol s-a petrecut într-o vacanţă la schi, când s-a accidentat la picior destul de grav. Totuşi, în loc să renunţe la sport pentru totdeauna din cauza rănirii la menisc, patelă şi alt os de la piciorul stâng, vedeta hollywoodiană s-a avântat din nou pe pârtie, dar purtând „o protecţie băbească”. Din păcate, problemele nu au dispărut cu timpul, dimpotrivă, s-au agravat, lucru care i-a afectat până şi mersul actorului de primă mână. Nevoit, Michael s-a internat în spital pentru a se opera la picior şi aşa şi-a revenit complet.  

Într-un interviu pentru Extress, Douglas a recunoscut că, după ce s-a operat la genunchi, la 64 de ani, tatăl lui râdea de el pe timpul îndelungat al recuperării sale. „Ştii, eu când mi-am pus alt genunchi aveam 88 de ani, nu ca tine!”, îi spunea, mai în glumă, mai în serios, Kirk Douglas fiului său.

Totuşi cel mai grav incident prin care a trecut vedeta a avut loc în studenţie. În timp ce făcea surf în California, Michael îşi aminteşte cum a fost prins într-un vârtej îngrozitor. „M-am tot luptat cu vârtejul respectiv, dar mă tot băga în apă şi mă scotea la suprafaţă de atâtea ori până am obosit complet”, a povestit acesta.

Actorul îşi aminteşte că ajunsese să aibă halucinaţii de cât timp stătea sub apă şi că situaţia nu s-a îmbunătăţit decât în momentul în care s-a lăsat dus de vârtej. „Curentul m-a dus vreun kilometru mai încolo şi de-acolo am putut, în sfârşit, să înot spre mal. Întreaga experienţă m-a învăţat ce este mortalitatea şi cum trebuie să-mi dau câte un răgaz din când în când, să iau lucrurile mai uşor”, a dezvăluit starul hollywoodian.

foto - Shutterstock

Mai multe