Michael Fox a plâns când a fost diagnosticat cu Parkinson. Ce sfaturi oferă acum

9 decembrie 2021   Viață de vedetă

Actorul Michael Fox, cunoscut pentru rolurile sale din „Legături de familie‟ şi „Înapoi în viitor‟, a trecut prin clipe dificile când a fost diagnosticat cu Parkinson. Acum povesteşte din experienţa lui şi oferă sfaturi importante. Iată ce are de spus!

În anul 1998, actorul Michael J. Fox a primit diagnosticul Parkinson, o tulburare a sistemului nervos care afectează mişcarea. Din acel moment, el s-a transformat în vocea celor care se confruntă cu această boală şi a încercat să îi susţină prin diferite acţiuni. Michael Fox şi-a deschis chiar şi o fundaţie, numită „The Michael J. Fox Foundation for Parkinson Research‟, care a strâns peste un miliard de dolari, pentru cercetări.

Actorul continuă să povestească despre experienţele prin care a trecut, în speranţa că va ajuta mulţi bolnavi de Parkinson să depăşească momentele dificile. Într-un interviu pentru CBS News, Fox a spus ce ar trebui să facă cei care au primit acest diagnostic.

Michael Fox: „Încă sunt Domnul Optimist‟

Michael Fox a mărturisit că a plâns în momentul în care a fost diagnosticat cu Parkinson: „Da, am plâns pentru asta prima dată‟, şi-a amintit el. De asemenea, actorul a spus că a fost speriat, la început, deoarece nu ştia ce urma să i se întâmple: „Nu ştiam la ce să mă aştept. Nu ştiam ce se va întâmpla. Nu ştiam. Eu aveam la început un fel de smucitură, o zvâcnire, dar medicii mi-au spus că vor veni altele‟, a completet el.

Parkinson este o tulburare progresivă a creierului, care, în timp, afectează mişcarea şi vorbirea, lucru care l-a determinat pe actor să nu îşi dezvăluie diagnosticul timp de şase ani, deoarece i-a fost teamă. Acum, el mărturiseşte că este optimist şi le oferă sfaturi tuturor cu privire la această problemă: „Eu încă sunt Domnul Optimist. Nu te lăsa izolat şi marginalizat! Trebuie să ai o viaţă cât mai activă şi să socializezi cât mai mult. Poţi să trăieşti cu această boală. Noi trebuie să muncim din greu cu ea. Aşa că, pentru a trăi cu boala, trebuie să faci mişcare, să fii în formă şi să mănânci bine. Dacă nu poţi conduce, găseşte o modalitate de a te deplasa. Păstrează-ţi prietenii‟, îndeamnă actorul.

Deşi s-a retras din actorie, Michael Fox a reuşit să rămână activ şi să aducă lucruri noi în viaţa lui. El s-a apucat de scris, de sport, iar activitatea lui favorită este golful.  

Sursă foto: Shutterstock

Mai multe