„Micuţului meu ce produse i se potrivesc?“

12 iunie 2013   Viață de vedetă

Pielea copiilor, spre deosebire de cea a adulţilor, este de până la cinci ori mai fină, delicată şi sensibilă. De aceea, ca să-i oferi puiului tău îngrijirea necesară, ai nevoie de o trusă de înfrumuseţare cu produse atent selecţionate. Iată câteva lucruri de care să ţii seama!

Oricât de atentă ai fi,ştrengarul tău tot se murdăreşte din cap până-n picioare. Şi,chiar dacă îţi vine să oftezi cu patos,acest lucru este şi normal,pentru că piticul tău este curios,energic,iar lumea din jurul lui îl îmbie mereu cu lucruri noi şi interesante. Problema apare când trebuie să-l faci să arate ca „nou“,căci produsele de îngrijire nu sunt toate recomandate pentru vârsta lui. Din fericire,pe piaţă găseşti o gamă largă de cosmetice destinate copiilor. Trebuie doar să ştii să le deosebeşti pe cele bune de cele care deţin ingrediente dăunătoare şi să ţii cont de cât de sensibilă este pielea copilului tău.

Informează-te de conţinutul cosmeticelor

Prima regulă,şi cea mai importantă dintre toate,atunci când mergi la cumpărături,este să citeşti eticheta fiecărui produs pe care-l ai în vedere şi să ai grijă să se găsească menţiunea „hipoalergenic“. Aceasta este o garanţie că elementele conţinute nu-i pot cauza celui mic alergii sau alte probleme de sănătate. În cazul în care micuţul a moştenit vreo afecţiune a pielii sau pur şi simplu este sensibil la anumite substanţe,nu-i poţi achiziţiona decât dermatocosmeticele pe care ţi le recomandă medicul specialist.

Fără substanţe nocive!

Evită produsele de îngrijire cu arome foarte puternice,deoarece mucoasa nazală a copiilor se poate irita rapid în contact cu parfumurile agresive de la şampoane,uleiuri,creme şi geluri de duş. De asemenea,ai grijă ca ele să nu conţină alcool,parabeni şi coloranţi artificiali.

Hidratarea,importantă şi pentru el

Pielea celui mic se usucă mai uşor şi este mult mai vulnerabilă la bacterii şi la alte substanţe dăunătoare din mediu faţă de cea a adultului,de aceea,după baia zilnică,trebuie să-i aplici copilului o cremă hidratantă,care să menţină echilibrul cutanat. Pentru scalp,ai nevoie de produse „blânde“,şampoane bio sau cu cât mai puţine ingrediente chimice,care nu provoacă lăcrimarea ochilor. Fereşte-te şi de săpunurile abrazive!

Protecţie garantată împotriva razelor solare

Ca să ocroteşti pielea copilului de razele nocive ale soarelui,ai nevoie de o cremă cu spectru larg anti UVA şi UVB,adaptată pielii delicate şi fragile. Ea trebuie să conţină filtre solare organo-minerale,cum ar fi sărurile de zinc şi vitamina E,care întăresc sistemul natural de apărare a pielii şi previn deteriorarea celulară ce survine în urma expunerii la soare.

1. Apă de toaletă Barbie,de la Avon,31,99 lei;  2. Beţişoare de ureche,Kids Family Care,5 lei;3. Cremă hidratantă Baby,de la Oriflame,12,99 lei;4. Cremă hidratantă pentru masaj,de laKlorane,50 lei;5. Loţiune de corp cu gălbenele,Weleda Baby,67,90 lei;6. 2 în 1 şampon şi gel de duş Kids Family Care,17 lei;7. Şampon bio pentru bebeluşi Logona,disponibil pe www.life-care.com,49,99 lei;8. Gel de duş Barbie pentru fetiţe,de la Avon,11,99 lei;9. Gel de duş pentru băieţei,de la Avon,12,99 lei;10. Săpun Disney Princess,de la Oriflame,3,99 lei;

Mai multe