Mituri despre creşterea părului

28 decembrie 2015   Viață de vedetă

„Nu smulge un fir de păr alb, că-ţi cresc două în acelaşi loc!“, „Stresul opreşte creşterea părului“ şi „Dacă te tunzi regulat, începe să-ţi crească mai des părul“, sunt doar câteva dintre miturile despre creşterea părului. Hai să vedem împreună care sunt false şi care sunt adevărate.

De-a lungul timpul au apărut mituri câte fire de păr în cap. Unele sunt pur şi simplu invenţii,altele au ceva legătură cu realitatea.

Spălatul des opreşte creşterea părului

Fals.Dermatologii şi stiliştii s-au pus de acord că acest mit este departe de realitate. Dacă unii spun că e bine să te speli pe cap o dată la o săptămână,alţii cred că oricând este necesar este bine.

Nu are importanţă. Nu vei fi pedepsită,pentru că vrei să ai părul curat. Curăţarea scalpului nu duce la căderea unui număr mare de fire de păr din cap.

Stresul afectează creşterea părului

Adevărat.Din păcate,stresul se face vinovat pentru multe afecţiuni,inclusiv de apariţia calviţiei.Când treci printr-o perioadă mai dificilă,cu greutăţi şi multe sarcini de dus la bun sfârşit este aproape imposibil să nu te simţi copleşită de stres.

Iar acest lucru poate inhiba creşterea părului şi,mai grav,poate influenţa căderea masivă a podoabei capilare. Vestea bună este că dacă ţii stresul sub control şi încerci să nu-l laşi să te afecteze,căderea părului va fi o problemă temporară.

Dacă smulgi un fir de păr alb,cresc două în acelaşi loc

Acest mit intră mai degrabă la categoria superstiţii. Dacă îndepărtezi un fir de

,nu ies două în aceeaşi rădăcină,cum cred unii,ca fiind regulă generală.

Este doar un obicei nesănătos pentru păr,rădăcina lui şi scalp. Rădăcina se deterioează,iar scapul este predispus infecţiilor.

Te tunzi regulat? Parul va creşte mai repede şi se va îndesi

Fals. Senzaţia că părul este mai des după ce este tuns este doar o iluzie. Firele de părsunt mai groase spre vârfuri şi de aceea pare mai des când este scurtat.

Dacă îl tunzi regulat nu vei avea parte de o creştere a părului accentuată,însă vei scăpa de vârfurile tocite şi acest obicei va îmbunătăţi vizibil aspectul podoabei tale capilare.

Mai multe